Saša Burić / Hanza Media
Dobra vijest

Gibonni završava novi album: Obožavatelji presretni, a vijest je otkrio njegov 'veliki' kolega

Popularni splitski glazbenik Zlatan Stipišić Gibonni, čini se, odlično se snašao u izolaciji. Tamo ga je uhvatila inspiracija pa vrijedno piše pjesme, a uskoro će objaviti i novi album...

"Pišem pjesme. Neke su bolje, neke gore. Sad ove što ne valjaju bacam, dobre čuvam. Posadio sam tri limuna i tome se veselim. Doduše, ovo sam sad malo i slagao jer dobro zvuči! Ustvari nisam to sam ja radio, jer da jesam to bi sve propalo...", rekao je uz smijeh Zlatan Stipišić - Gibonni u nedavnom razgovoru za Radio Dalmaciju, a otkrio je da izolaciju zbog koronavirusa proveo u Veloj Luci.

Radosnu vijest o novom albumu cijenjenog glazbenika otkrio je Vlatko Stefanovski koji se pohvalio da je s Nikšom Bratošem završio snimanje gitara u studiju za novi album splitskog glazbenika.

Jedan od najboljih hrvatskih autora zadnji studijski album objavio je s Oliverom Dragojevićem 2016. godine ("Familija"), a ako ne računamo neuspjeh s prvim albumom na engleskom jeziku ("20th Century Man", 2012.) onda je zadnji pravi i uspješan solistički album Gibonni objavio prije čak deset godina ("Toleranca").

Zagreb, 211017.
Arena Zagreb, Laniste.
Koncert Zlatana Stipisica Gibonnija.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Šuvar / Hanza Media
Koncert u Areni bio je poseban doživljaj za njegove fanove 2017.

Iza njega je ukupno 10 studijskih albuma, a tijekom cijele karijere pratili su ga izvrsni glazbenici poput Manua Katchéa, Pina Palladina, Vlatka Stefanovskog i Nikše Bratoša.

Prva suradnja s Nikšom bila je na velikom hitu "Zlatne godine" 1993. godine, a s Vlatkom Stefanovskim našao se i na vjerojatno najboljim Gibonnijevim albumima "Judi, zviri i beštimje" i "Mirakul". Stoga ova vijest posebno veseli i zbog tog podatka, ali i činjenice da se Gibonni vraća u svijet diskografije nakon četiri godine 'stanke'.

Čitajte i:

Matija Dedić: 'Duboko vjerujem da će se stvari normalizirati i da će biti poziva za koncerte'

Gibonnijev nastup vrhunac proslave 440. rođendana grada na četiri rijeke

Domaće zvijezde zajedno u borbi protiv raka

Linker
19. travanj 2024 01:55