ALAN HOUGHTON/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Još jedan gubitak

Glumica iz ‘Ratova zvijezda‘ preminula od teške bolesti, samo nekoliko dana prije svog 77. rođendana

Prije nego je ganjala filmsku karijeru, bila je pop zvijezda te je u Velikoj Britaniji nastupala kao Patsy Ann Noble.

Prije nego je ganjala filmsku karijeru, bila je pop zvijezda te je u Velikoj Britaniji nastupala kao Patsy Ann Noble.

Filmski svijet ponovno je zavijen u crno. Australska glumica Trisha Noble i nekadašnja pop zvijezda preminula je u 77. godini nakon borbe s teškom bolešću.

image
Trisha Noble.
ITV/SHUTTERSTOCK EDITORIAL PROFIMEDIA

Trisha je, naime, preminula od komplikacija od tumora uzrokovanog udisanjem azbestnih vlakana. Još tužnija je činjenica da je umrla 23. siječnja - samo nekoliko dana prije svog 77. rođendana.

Rođenda je 3. veljače u Marrickville u Australiju kao Patricia Ann Ruth Noble. Svoju karijeru započela je na televiziji i to u showu "Bandstand", no život ju je nakratko odveo u drugom smjeru. Postala je pop zvijezda te je kao Patsy Ann Noble šezdesetih godina prošlog stoljeća nastupala u Velikoj Britaniji i SAD-u.

image
Trisha u filmu 'Carry on Camping'.
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Tijekom 60-ih izbacila je čak šest albuma u Australiji i jedan u Engleskoj, od kojih je najpopularniji "The Blonde Bombshell" iz 1961.

Neke od njezinih prvih uloga u filmovima bile su u policijskoj drami "Strike Force" i u australskoj produkciji filma "Dame u crnom". Međutim, najviše ćemo je pamtiti kao Jobal Naberri u franšiži "Zvjezdani ratovi", točnije u epizodama Zvjezdani ratovi: Epizoda II Klonovi napadaju (2002) i Zvjezdani ratovi: Epizoda III Osveta Sitha (2005).

Međutim, njezine scene navodno su izrezane iz posljednje verzije filma (2002.) pa se pojavljuje isključivo na izdanjima s dodacima. Nakon toga nastavila je nastupati na sceni uživo, a od 2007. godine nastupala je s kazališnom kućom Kookaburra u njihovoj premijernoj sezoni "Pipina" kao Berthe u kazalištu u Sydneyu.

Linker
28. travanj 2024 21:54