AVŞAR FILM
POSTALA JE ZVIJEZDA

Glumica koju prate skandali: Turska Adriana Lima izvukla se iz neimaštine, ali je stalno prate afere

U kratkoj glumačkoj karijeri Afra Saraçoğlu uspjela se izvući iz neimaštine, uzburkati turski medijski prostor s nekoliko afera, a na snimanju TV serije ‘Fazilet i njene kćeri’ preotela je dečka sestri glavne redateljice.

U samo dvije godine, koliko je prošlo od njezina prvog glumačkog angažmana, Afra Saraçoğlu (21) postala je jedna od najtraženijih turskih glumica. Čak četiri glavne uloge u filmovima i dvije TV serije - među ostalima, u vrlo gledanoj "Fazilet i njene kćeri" - dokaz su da to nije PR-ovska floskula. Mlada je, talentirana, s notom egzotične ljepote zbog koje je novinari zovu - turska Adriana Lima.

Afra doista ima nešto zajedničko sa slavnom brazilskom manekenkom - ne samo maslinastu put i zelene oči, nego i odrastanje u neimaštini uz samohranu majku. Upravo to približilo ju je liku Ece u seriji “Fazilet i njene kćeri“, koja je jedan od najgledanijih programa u hrvatskom medijskom prostoru. Primjerice, epizoda koja se na Novoj TV emitirala 24. srpnja imala je udio u gledanosti od 37,6 posto (prema agenciji AGB Nielsen).

AVŞAR FILM
U seriji ‘Fazilet i njene kćeri’ sa znatno starijim partnerom Mahirom Gunsirayem

- Dobro razumijem Ece jer sam i ja odrasla bez oca. No, za razliku od mene, njoj nedostaje hrabrosti i podložna je dominantnoj majci, a ona je pak potpuna suprotnost mojoj mami Lütfiye - kaže glumica, koja je rođena u Istanbulu, ali se nakon razvoda roditelja s majkom preselila u mali grad na egejskoj obali, a poslije na jug Turske. Majka je radila u agencijama za nekretnine i teško spajala kraj s krajem, pa se Afra rano osamostalila.

- Mislim da je borbenost ključ mojeg uspjeha. Stekla sam je odrastajući s mnogo neispunjenih dječjih želja i snova. Sve sam uloge dobila na audicijama, vjerujući u sebe - tvrdi Afra, koja je već s 13 godina počela raditi kao manekenka, a i danas je jednako krhke građe kao tada: visoka 170 cm, na koje je ravnomjerno raspoređeno njezinih 48 kilograma. No, unatoč nježnoj figuri, Afru zanimaju “muški” sportovi: posljednjih mjeseci odlazi na streljanu u Istanbulu, gdje sa svojim dečkom Mertom Yazıcıoğluom (26), također glumcem, trenira taktičko pucanje iz pištolja.

Privatni album
Nježna i sitna, ali borbena - Afra trenira taktičko pucanje iz pištolja

Privatni album
Sa svojim mlađahnim dečkom Mertom Yazıcıoğluom

Kad je prije dvije godine dobila prvu ulogu - bilo je to u filmu koji je režirao i producirao slavni glumac Özcan Deniz - bila je na prvoj godini studija komparativne književnosti na Sveučilištu u Eskişehiru. Njezina je majka pukim slučajem na Denizovu Instagramu vidjela oglas i prijavila ju na audiciju. Afra je otišla na probno snimanje i nakon dva sata doznala da je dobila ulogu. U medijima se pisalo da je tijekom snimanja imala aferu s 25 godina starijim Özcanom Denizom, što su oboje opovrgnuli - no činjenica je da se nepoznatoj djevojci nakon toga otvorio svijet, da su uslijedile brojne ponude, ugovori sa sponzorima...

Snimanje toga filma pratila je i jedna ozbiljnija afera: modna agencija, s kojom je majka u ime tada maloljetne kćeri potpisala petogodišnji ugovor, tužila ju je i tražila 20.000 eura odštete te 40 posto Afrinog filmskog honorara tvrdeći da su oni i dalje njezini službeni predstavnici. Glumica je dobila spor jer su odvjetnici dokazali da je ugovor prestao vrijediti u trenutku kad je ona postala punoljetna. Ni snimanje serije “Fazilet i njene kćeri“ nije prošlo bez skandala. Na setu su, naime, planule iskre između Afre i pomoćnog redatelja Eraya Altaya, koji je tada bio u vezi sa sestrom redateljice Gökçen Uste, dakle, svoje šefice. Kad se doznalo da njih dvoje “nešto petljaju”, netko je morao otići - a mnogo je jednostavnije bilo otpustiti asistenta nego jednu od glavnih glumica. Nakon toga ugasnule su i strasti između Afre i nevjernog Eraya.

U privatnom životu seksepilna zavodnica, u poslu je vrlo konzervativna. Jasno je postavila granicu koju pred kamerama ne želi prelaziti.

- Do 25. godine sigurno neću snimati strastvene ljubavne scene - kaže. - Poljubac je najviše što ćete od mene dobiti. Iako etiketiraju kao seks-simbol, samo se ponekad osjećam seksi, u biti sam još djevojčica. Ostvarila sam dječji san o kući s pogledom na more, ali u njoj je jedna soba ružičaste boje i još čuvam jednu Barbie lutku.

Linker
18. travanj 2024 12:46