NIKOLINA VUKOVIC STIPANICEV/CROPIX
Raspričao se

Goran Višnjić je zbog kćeri morao promijeniti neke navike: ‘Sad će to ovdje u Dubrovniku biti izazov‘

Glumac je iz hladne Engleske stigao na ljetovanje u domovinu te je pritom otkrio kako mu je pala selidba iz sunčane Kalifornije, što očekuje od budućnosti i zašto se morao odreći mesa.

Glumac je iz hladne Engleske stigao na ljetovanje u domovinu te je pritom otkrio kako mu je pala selidba iz sunčane Kalifornije, što očekuje od budućnosti i zašto se morao odreći mesa.

Hrvatski glumac sa svjetskom karijerom, Goran Višnjić, prošle se godine iz Kalifornije preselio u Veliku Britaniju, točnije grofoviju Cornwall koja se nalazi na krajnjem jugozapadu zemlje. Ipak, Goran ljeta najviše voli provoditi u Hrvatskoj, a ove godine je nakon posjeta rodnom Šibeniku stigao i u Dubrovnik.

U Šibeniku je bio na Vanninom koncertu, a u Dubrovniku je pogledao predstavu "Grižula" na Dubrovačkim ljetnim igrama posvećenu pokojnom glumcu Miši Martinoviću.

"Svi mi, pogotovo ova moja generacija, volimo misliti o sebi kao dubrovačkoj djeci. Došli smo ovamo kao mulci svatko iz svoga grada u Hrvatskoj i njega se uvijek sjećamo kao jednog divnog gospara, uvijek je bio darežljiv. Evo, danas sam vozio iz Šibenika i na radiju sam čuo da je umro, baš sam vidio Pericu i Mara i izrazio im sućut", kazao je Višnjić za IN magazin Nove TV.

Čitajte i: Višnjić otkrio što ga spašava tijekom lockdowna: 'Imao sam spektakularan pad, jako sramotno'

Višnjić je svjetsku karijeru izgradio u Hollywoodu, gdje se proslavio ulogom doktora Luke Kovača u "Hitnoj službi". Nakon toga je naredao niz sjajnih projekata, a što se tiče planova za budućnost, nije želio previše otkriti.

"Očekujem puno lijepih stvari, ali ne mogu o tome sad govoriti", rekao je te otkrio da bi rado prihvatio neki hrvatski projekt. "Apsolutno, apsolutno, pogotovo u kazalištu. Sad kad smo malo bliže, to je i bila ideja, biti malo bliže jer jako me vuče želja kazalištu. Sad je to puno bliže realizaciji kad smo u Europi", dodao je Višnjić.

Nije zažalio zbog selidbe

Nakon niza godina u Kaliforniji, njegova obitelj i on uživaju u nešto hladnijoj engleskoj klimi, no zbog toga nikako ne žali.

"Ne, ne, ne! Mi smo vam uvijek na putu, mi smo se u Americi preselili tri puta u krugu Los Angelesa i svaki put idemo prema toj nekoj odluci Europa, Europa, Europa. Konačno smo napravili taj preokret i baš je onako kako smo očekivali. Dobro smo pripremili teren, sve je fenomenalno i tu smo, eto, opet autom do Londona zbog korone. Imali smo opet letove direktno za Split sad, autom do Londona i onda direktan let za Split i doma smo", rekao je.

Čitajte i: S obitelji stigao u Šibenik! Goran Višnjić uživa u svom gradu i pritom izgleda bolje no ikad

Višnjić ima četvero djece - sinove Viga i Tina te kćeri Lanu i Vivien, od kojih je jednom nedavno dijagnosticirana autoimuna bolest, zbog čega se cijela obitelj prebacila na vegansku prehranu.

"Moram priznati da je puno lakše doma kad Eva vodi računa o svemu jer ja kuhinji nisam baš vičan, a ona to obožava, baš voli to sve skupa. I onda je to puno lakše sve skupa jer kad odete nekamo na teren, onda je malo teže. Ja sam malo razmažen što se tiče kuhinje, ali trudim se koliko god mogu. I u Šibeniku je isto lakše. Mama isto radi sve po veganskoj recepturi, sad će ovdje u Dubrovniku biti izazov, ali, evo, prošao je cijeli dan da je sve u redu", ispričao je.

Višnjić je ove godine u devetom mjesecu navršiti 49 godina i kako kaže, osjeća se jako dobro, a tome je siguran je pripomogla i promjena prehrane."Vježbanje, nema alkohola, nema duhana, vegan... Sad koliko ima čega, nemam pojma, ali eto...", zaključio je glumac.

Linker
26. travanj 2024 00:24