Profimedia, SIPA USA
POSLIJE SVEGA

Hero Fiennes: Nećak slavnih glumaca osvojio Hollywood ulogom tajanstvenog zavodnika

Nećak britanskih glumaca Ralpha i Josepha Fiennesa glavni je junak flmskog hita "Poslije svega" u kojem tumači tajanstvenog zavodnika, no za razliku od svojeg lika, u stvarnosti još nije pronašao pravu ljubav

Nećak britanskih glumaca Ralpha i Josepha Fiennesa glavni je junak flmskog hita "Poslije svega" u kojem tumači tajanstvenog zavodnika, no za razliku od svojeg lika, u stvarnosti još nije pronašao pravu ljubav

Da sam barem dobio novčić svaki put kad bi mi u djetinjstvu netko otpjevao pjesme kao što su “Hero” Enriquea Iglesiasa ili “I Need a Hero” Bonnie Tyler, već bih bio milijunaš - šali se na račun svojeg imena engleski glumac i model Hero Fiennes-Tiffin (21), zvijezda romantične drame “Poslije svega”. Sin filmskog snimatelja Georgea Tiffina i redateljice Marthe Fiennes (55) potomak je ugledne plemićke obitelji Twisleton-WykehamFiennes: ujaci su mu slavni glumci Ralph i Joseph Fiennes, njegova je teta redateljica Sophie Fiennes, baka je književnica Jennifer Lash, a djed fotograf Mark Fiennes.

LONDON - APRIL 9: British actors Joseph and Ralph Fiennes attend the BAFTA Awards after party at the Cafe Royal on April 9, 2000 in London. (Photo by Dave Hogan/Getty Images)
Getty Images
Njegovi ujaci su glumci Jospeh i Ralph Fiennes, a teta Sophie Fiennes je redateljica

Zato i ne čudi što je još kao dječak poželio postati glumac i brzo dobio prvu ulogu - i to u spektaklu “Harry Potter i princ miješane krvi” iz 2009. U njemu je tumačio lik mladog Toma Riddlea, koji je poslije postao zli Voldemort, a glumio ga je Ralph Fiennes.

- Iako filmovi o Harryju Potteru imaju puno obožavatelja, mene nitko nije prepoznavao pa me ta ludnica zaobišla. Ulogu sam, naime, snimio prije nego što sam ušao u pubertet, a kad se film počeo prikazivati, već sam drukčije izgledao pa me nitko nije zaustavljao na ulici i tražio autogram - objašnjava.

24522, LONDON, UNITED KINGDOM - Sunday August 31 2008. Hero Fiennes-Tiffin as the young Tom Riddle in
Profimedia, Pacific coast news
Kao Tom Riddle u filmu "harry Potter i princ miješane krvi"

Sada na to više ne može računati. Čak i prije nego što je romantična drama “Prije svega” redateljice Jenny Gage došla u kina - u Hrvatskoj se počela prikazivati 18. ožujka - Hero je na svojem Instagram profilu imao više od milijun pratitelja, dijelom zbog slavnog prezimena, a dijelom i zbog nekoliko manjih uloga te manekenskih angažmana.

MILAN, ITALY - SEPTEMBER 23:  Hero Fiennes-Tiffin and Laura Murray walk the runway at the Dolce & Gabbana secret show during Milan Fashion Week Spring/Summer 2018 at Bar Martini on September 23, 2017 in Milan, Italy.  (Photo by Jacopo Raule/Getty Images)
Getty Images
S Laurom Murray na reviji Dolce & Gabbana u Milanu 2017.

No pravu navalu tek očekuje - nakon svoje prve glavne uloge u “Poslije svega”, filmu koji su neki kritičari opisali kao “tinejdžersku verziju pedeset nijansi sive”. Film je snimljen prema romanima Anne Todd, u kojima je glavni junak pop-zvijezda Harry Styles, član boy banda One Direction. Iako je Todd zbog autorskih prava morala glavnom liku promijeniti ime u Hardin Scott, obožavatelji benda One Direction nisu se na to obazirali. Na internetu su njezini romani imali 1,5 milijardi čitatelja, a u tiskanim su izdanjima prodani u više od 15 milijuna primjeraka. Nije se dugo čekalo ni na filmsku verziju - u kojoj je Herou Fiennes-Tiffinu partnerica Josephine Langford.

After21_0128.ARW
Finnes-Tiffin i Josephine Langford u "Poslije svega"

I dok pred kamerama glumi zavodnika, Fiennes-Tiffin u stvarnosti brižljivo skriva svoju privatnost. Otkrio je samo da voli videoigrice i da se u slobodno vrijeme najradije druži s prijateljima. A na pravu ljubav još čeka.

- Nisam još upoznao djevojku s kojom bih htio biti u vezi - priznaje mladi glumac.

Linker
10. svibanj 2024 19:57