ABC/PLANET/PROFIMEDIA
SRETAN ROĐENDAN

I ove godine isto! Otkrivamo zašto bivša prva dama Sjedinjenih Država nema vremena za slavlje

Michelle Obama 58. rođendan dočekala je usred nacionalne kampanje za registraciju milijun Amerikanaca u popis birača.

Michelle Obama 58. rođendan dočekala je usred nacionalne kampanje za registraciju milijun Amerikanaca u popis birača.

Mnogo puta dosad je pokazala da itekako zna slaviti i dobro se zabavljati, ali isto tako zna da ima stvari koje su mnogo važnije od toga. Proslavu svog 58. rođendan odvjetnica Michelle Obama, bivša prva dama Amerike, rođena 17. siječnja 1964., stavila je u drugi plan, jer je trenutačno potpuno posvećena kampanji civilnih udruga za registraciju više od milijuna američkih stanovnika u popis birača kako bi mogli glasovati na izborima za Kongres i Senat početkom studenog ove godine.

Cilj joj je dotad obići što više gradova i američkih saveznih država kako bi svojim dolaskom potakla ljude da počnu konzumirati svoje građansko pravo, ali i dužnost koja im po tom pitanju pripada.

Zbog toga je zadnja slavljenička fotografija objavljena na njezinom profilu na instagramu ona s proslave dočeka Nove 2022. na kojoj zajedno sa suprugom Barackom Obamom pozira sa zlatnim naočalama.

Čitajte i: Michelle Obama o braku i razvodu: 'Baracka sam željela gurnuti s prozora. Ali, najlakše je odustati...'

Michelle Obama osam je godina bila prva dama Sjedinjenih država, a u dva uzastopna mandata na toj funkciji od 2009. do 2017., prvenstveno se zalagala za ženska prava, te društveno osvještavanje gorućih problema svoje zemlje kao što su život ispod granice siromaštva, dostupnost obrazovanja, principi zdrave i uravnotežene prehrane, te važnost vježbanja i tjelesne aktivnosti.

I nakon odlaska iz Bijele kuće, gdje ju je na mjestu prve dame zamijenila Melania Trump, ostala je iznimno popularna, pa je tako prema Gallupovom istraživanju tri godine za redom od 2018. do 2020. prema mišljenju reprezentativnog broja ispitanika proglašena najpopularnijom ženom u SAD-u.

Čitajte i: Barack Obama o braku s Michelle: ‘Život u Bijeloj kući nas je udaljio, bila je usamljena i nesretna‘

Supruga Baracka Obamu upoznala je u odvjetničkoj tvrtki Sidleyja Austina, gdje mu je bila mentorica, a prvi zajednički izlazak bio im je odlazak u kino na film "Učini pravu stvar" (Do the Right Thing) kultnog redatelja Spikea Leeja. Vjenčali su se 3. listopada 1992. i u braku dobili kćeri Maliju (23) i Sashu (20), danas studentice na sveučilištima u Harvardu i Michiganu. Važni članovi njihova domaćinstva su i kućni ljubimci: najvažnija među njima je Sunny, ženka portugalskog vodenog psa koja im se pridružila prije osam godina, a lanjskog svibnja oprostili su se od obožavanog mužjaka Boa ​(iz istog legla), koji je preminuo od posljedica zloćudne bolesti.

Čitajte i: Rijetko je ovakvu vidimo: Michelle Obama rođendan proslavila bez frizure i trunke šminke

Linker
25. travanj 2024 23:33