hoće li oscari potvrditi?

Iskusni kritičari proglasili najbolji film 2020. godine! Frances McDormand odigrala ulogu života

Nacionalna udruga filmskih kritičara proglasila je uradak redateljice Chloe Zhao najboljim filmom 2020. godine. U glavnoj ulozi filma "Nomaland" ulogu života odigrala je sjajna Frances McDormand.

Prestižna američka Nacionalna udruga filmskih kritičara proglasila je dramu "Nomadland" redateljice Chloe Zhao najboljim filmom 2020. godine. Objavili su to na svom Twitteru.

Udrugu je 1966. osnovao Joe Morgenstern, sjedište joj je u New Yorku, a čini je više od 60 najboljih filmskih kritičara iz raznih američkih listova i časopisa, među kojima su The New Yorker, The Los Angeles Times, The New York Times, The Wall Street Journal, The Christian Science Monitor i NPR.

image
Frances McDormand utjelovila je ženu koja je u krizi 2008. izgubila sve što je imala pa je život promijenila iz korijena.
SUPPLIED BY LMK/IPA/IPA/PROFIMEDIA

"Nomadland" je, po izboru NSFC-a osvojio nagradu za najbolju režiju, koju potpisuje Chloe Zhao te za najbolju glavnu žensku ulogu, koja je pripala Frances McDormand.

Šezdesettrogodišnja McDormand glumi ženu koja gubi sve u velikoj krizi 2008., spakira stvari u svoj automobil i odlučuje živjeti nomadskim životom, vozeći se američkim zapadom nakon ekonomskog sloma maloga grada. Nagrada za najboljeg glumca po mišljenju Udruge pripala je Britancu Delroyu Lindu (68), koji glumi vijetnamskog veterana u ratnoj drami Spikea Leeja "Da 5 Bloods".

image
Film je režirala Chloe Zhao.
SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA

Bugarska glumica Maria Bakalova (24) osvojila je nagradu za najbolju sporednu ulogu u nastavku filma "Borat" Sache Barona Cohena, a nagrada za najbolju mušku sporednu ulogu pripala je 73-godišnjem američkom glumcu Paulu Raciju za ulogu u drami "Sound of Metal".

Dokumentarni film "Collective" Rumunja Alexandera Nanaua o strašnom požaru koji je izbio 2015. godine u noćnome klubu u Bukureštu, pri čemu su smrtno stradali deseci ljudi, Nacionalna udruga filmskih kritičara proglasila je najboljim stranim filmom u 2020.

Linker
25. rujan 2023 23:09