Profimedia, Backgrid USA
život koji nitko ne bi poželio

Ispovijest Demi Moore pogodila je sve: 'Kao djevojčica sam spašavala život vlastitoj majci, silovali su me s 15, a onda sam još izgubila i dijete'

U knjizi "Inside Out", koja će se uskoro naći na policama knjižara, glumica Demi Moore otkrila je neke detalje o svom životu o kojima nikada prije nije govorila. Od silovanja pa sve do pobačaja u 40-ima, na glumicu su sve ove tragedije ostavile neizbrisiv trag te je gurnule u tešku ovisnost iz koje se jedva izvukla

Glumica Demi Moore (56) već godinama drži status jedne od najseksi žena svijeta, a osim što se bez problema znala ogoliti u filmovima i na naslovnicama modnih časopisa, sada je ogolila i dušu u knjizi "Inside Out" koja 26. rujna stiže u prodaju. U knjizi je Demi progovorila o mnogim teškim trenucima, od djetinjstva pa sve do braka s Bruceom Willisom i Ashtonom Kutcherom.

Moore je odrasla u vrlo nefunkcionalnoj obitelji hipija te se s njima mnogo selila, dok nije konačno došla u Južnu Kaliforniju. Jedno od najranijih sjećanja koje je opisala u knjizi jest traumatičan trenutak u kojem je spašavala život vlastitoj majci: svojim rukama vadila joj je pilule iz grla.

"Moj otac držao je mamina usta dok sam ja svojim dječjim prstićima vadila pilule van. Već tada je nešto "puklo" u meni i nikada se nije popravilo. Moje djetinjstvo je bilo uništeno", priznala je Demi koju je pogodilo i kad je saznala da joj tata Danny Guynes nije biološki otac, ali to je, u odnosu na ostale traume, brzo preboljela.

Sa samo 15 godina doživjela je tešku traumu - bila je silovana, i to ju je obilježilo za cijeli život, pa ni u memoarima ne govori mnogo o tome jer joj je još uvijek preteško. Već je iduće godine napustila svoj roditeljski dom i otišla živjeti s glazbenikom Freddyjem Mooreom te se dvije godine kasnije i udala za njega. Tada je počela njezina bitka s vlastitom slikom u ogledalu, kilogramima i počela je posezati za alkoholom i drogama.

Brak s Mooreom trajao je pet godina, a 1985. se rastala od njega i ubrzo upoznala glumca Brueca Willisa. U Hollywoodu su ih smatrali jednim od najmoćnijih parova, a idilu su zaokružile tri kćeri: Rumer, Tallulah i Scout. Ipak, nije bilo sve idilično. Bruce je, istaknula je Demi, bio ljubomoran na njezinu karijeru i nije želio da toliko radi. Smetalo ga je što je tada bila jedna od najplaćenijih glumica u Hollywoodu i zamjerao joj je što je njezin posao odvlači od obitelji pa se njihov brak naposljetku i raspao. Rastali su se 2000. godine.

Jan. 1, 1992 - Hollywood, California, U.S. - L4487.BRUCE WILLIS & DEMI MOORE. 1992, Image: 123310682, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press
Profimedia, Zuma Press
Demi I Bruce Willis

Tri godine kasnije upoznala je glumca Ashtona Kutchera, zvijezdu serije "Lude sedamdesete" s kojim se, kako je otkrila, ponovno osjećala mlado jer je on od nje bio mlađi 16 godina.

"Osjećala sam se kao da sam se vratila u prošlost i ponovno proživjela dvadesete", prisjetila se Demi, koja je tada imala 41, a Ashton tek 25 godina. Veza s gotovo duplo mlađim muškarcem punila je tabloide, no paru to nimalo nije smetalo. Prije nego su se vjenčali 2005., Demi je zatrudnjela, ali je doživjela spontani pobačaj u šestom mjesecu trudnoće i ta tragedija ponovno ju je vratila korak unazad.

, Image: 317875654, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy
Demi i Ashton Kutcher

Pobačaj ju je potpuno slomio, krivila je sebe i svoje tijelo za sve te se ponovno odala alkoholu i tabletama, što je, uz Ashtonove ljubavne izlete, na kraju uništilo i njezin treći brak. Razišli su se 2011., nakon što je njegov preljub objavljen u medijima. Ubrzo nakon prekida, Demi je doživjela napadaj zbog pušenja sintetičkog kanabisa tijekom partijanja s kćeri Rumer. Kasnije je potražila pomoć i krenula na rehabilitaciju. "Dio mog života nije išao tokom kakvim sam htjela. Nisam bila u vezi, nisam imala karijeru", rekla je glumica te priznala kako sada više ne konzumira alkohol.

Bruce Willis i Ashton Kutcher nisu komentirali Demine memoare, ali njihova bivša žena nada se da im neće udariti na ego. "Želim da svi koji su u ovoj knjizi na nju gledaju pozitivno, a ne negativno", poručila je Demi.

Linker
13. siječanj 2023 03:54