Iz braka sa Sheenom ima kćeri Sam i Lolu, a osmogodišnju Eloise Joni posvojila je kao samohrana majka
 Profimedia, INSTAR Images
razgovor s poznatom glumicom

Ispovijest Denise Richards: 'Prvi brak me gotovo uništio, ali sam opstala zbog svojih kćeri'

Američka glumica, poznata po turbulentnoj vezi i još burnijem razvodu od Charlieja Sheena, govori kako je unatoč svim nevoljama uspjela opstati u Hollywoodu i brinuti se za tri kćeri - od kojih je najmlađa dijete s posebnim potrebama.

Vrlo često me ispituju o mojim hrvatskim korijenima, a moja je jedina veza s Hrvatskom jedno putovanje krajem devedesetih. Tada me u vašu domovinu poveo moj tadašnji dečko, glazbenik i glumac Patrick Muldoon, čiji je djed bio Hrvat, rekla je američka glumica Denise Richards (48), kad je shvatila da razgovara s hrvatskim novinarom. Gotovo ispričavajući se što ipak nije “naše gore list”, kako piše na mnogim internetskim portalima, priznala je da bi bila presretna kad bi to bila jedina dezinformacija koju je čula o sebi. Njezin život dobar je primjer kako tvornica snova može proizvesti noćnu moru.

Denise s našim novinarom Josipom Jurčićem

Odrasla u gradiću Downers Grove u američkoj saveznoj državi Illinois, Denise je vrlo rano shvatila da ljepota otvara sva vrata. Prvo je zakoračila u modni svijet (već je kao tinejdžerica snimala reklame u Parizu, Tokiju i New Yorku), a potom i u filmski. Sredinom devedesetih bila je jedna od najtraženijih mladih nada, glumila je u tada popularnom “Melrose Placeu”, pa Bondovu djevojku u filmu “Svijet nije dovoljan”... a onda se udala za Charlieja Sheena.

RELEASE DATE: Nov 08, 1999. FILM TITLE: The World Is Not Enough. STUDIO: 20th Century Fox. PLOT: A oil tycoon is murdered in MI6 and Bond is sent to protect his daughter. Renard who has a bullet lodged in his brain from a previous agent is secretly planning the destruction of a pipeline. Bond gains a hand from a research scientist, Dr. Christmas Jones who witnesses the action which happens when Bond meets up with Renard, but Bond becomes suspicious about Elektra King, especially when Bond's boss, M goes missing. Bond must work quickly to prevent Renard from destroying Europe. PICTURED: DENISE RICHARDS as Christmas Jones, PIERCE BROSNAN as James Bond., Image: 93951016, License: Rights-managed, Restrictions: This is a publicly distributed film, television or publicity photograph. Non-editorial use may require additional clearances., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Entertainment Pictures
Profimedia, Entertainment Pictur
Kao Bondova djevojka, s Pierceom Brosnanom u filmu ‘Svijet nije dovoljan’

Turbulentni brak s četiri godine starijim i problematičnim kolegom ubrzo je zasjenio njezinu karijeru. Danas pak ima dvije zapažene uloge - u realityju “The Real Housewives of Beverly Hills”, u kojem otkriva detalje iz privatnog života, te dugovječnoj američkoj sapunici “The Bold and the Beautiful”, koji je predstavila na nedavnom TV festivalu u Monte Carlu.

Denise Richards, Scott Clifton, Annika Noelle pose at the photocall of the tv series 'The Bold and the Beautiful' during 59th Festival of Television of Monte Carlo, held at Grimaldi Forum. Monaco on june 16, 2019. Photo Marco Piovanotto/ABACAPRESS.COM, Image: 448339896, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca Press
Profimedia, Abaca Press
Na TV festivalu u Monte Carlu s kolegama iz serije ‘The Bold and the Beautiful’ Scottom Cliftonom i Annikom Noelle

- Kad mi je Bradley Bell, scenarist i producent serijala, ponudio ulogu, dosta dugo sam razmišljala trebam li je prihvatiti. Nikad nisam glumila u sapunicama i pitala sam se kako ću se snaći, no lik posesivne majke toliko je zanimljiv da sam na kraju pristala. I shvatila da je snimanje dugotrajnih serijala ozbiljan posao. Rade se po dvije epizode dnevno, ritam je stvarno brz pa svi glumci moraju znati svoj tekst i spremno reagirati na svaku promjenu. Velika je to škola, čak i za mene koja imam trideset godina iskustva - govori Richards.

Njezina je pak životna sapunica započela kada se zaljubila u Charlieja Sheena. Upoznali su se još 1993. na snimanju komedije “Besmrtno oružje”, njezinu filmskom debiju, no vezu su započeli tek 2000., kada je dobila gostujuću ulogu u njegovu TV serijalu “Svi gradonačelnikovi ljudi”. Nakon toga sve se događalo vrlo brzo. Zaručili su se 2001., vjenčali 2002., kćer Sam dobili 2004., a Lolu Rose godinu kasnije. U to doba Sheen je zahvaljujući ulozi u humorističnom serijalu “Dva i pol muškarca” bio najbolje plaćeni TV glumac pa se činilo da Denise Richards ima sve što se može poželjeti u životu - dvije prekrasne kćeri i uspješnog muškarca koji je voli.

Denise Richards and Charlie Sheen (Photo by Gregg DeGuire/WireImage)
WireImage
Mnogo uloga nisam dobila jer producenti nisu htjeli biti blizu skandala, kaže Denise Richards, koja je s Charliejem Sheenom bila u braku 6 godina

No stvarnost je bila drukčija: Sheen je trošio novac na kocku, drogu, alkohol i prostitutke, a kod kuće bi često bio nasilan. Takav brak nije htjela pa se 2006. razvela, a zbog nasilničkih ispada bivši suprug joj neko vrijeme nije smio prići bliže od 100 metara.

- Nemam nikakve sumnje da su turbulencije u privatnom životu utjecale na moju karijeru. Bilo je uloga koje nisam dobila jer redatelji i producenti nisu htjeli biti blizu te strke. No zato sam još ponosnija što sam uspjela sve ove godine opstati u Hollywoodu i glumom plaćati sve račune - kaže Richards, koja ne smatra da je bila previše nesretna.

- U mojem je životu bilo gorkih trenutaka, no ni u najtežim danima nisam očajavala. Znala sam da se ne smijem žaliti jer postoje ljudi kojima je mnogo gore nego meni: nisam gladna, ne moram živjeti na cesti, a imam tri prekrasne kćeri. To je dovoljno da ne zaboravim kako je život lijep - ističe Denise Richards.

Exclusive/Just Released-Malibu, CA - 20180908-Some previously unreleased photos of Denise Richards wedding to Aaron Phypers. All will be seen during this season of Real Housewives of Beverly Hills. We see her with her new castmates, family and riding off to her honeymoon on her husband`s motorcycle.

-PICTURED: Denise Richards,Lola Sheen,Sam Sheen,Eloise RIchards
-, Image: 422577241, License: Rights-managed, Restrictions: Exclusive/Just Released, Model Release: no, Credit line: Profimedia, INSTAR Images
Profimedia, INSTAR Images
Iz braka sa Sheenom ima kćeri Sam i Lolu, a osmogodišnju Eloise Joni posvojila je kao samohrana majka

Treću kćer posvojila je 2011., a nedavno je otkrila da je njezina osmogodišnja Eloise Joni dijete s posebnim potrebama.

- Moja djevojčica ima kromosomski poremećaj, zbog kojeg se usporeno razvija. Ponekad se ponaša poput svojih vršnjakinja, a katkad je emocionalno na razini trogodišnjakinje. Proučavam i tražim savjete stručnih osoba kako bih joj pružila najviše što mogu - iskreno govori holivudska glumica. U tome joj pomaže i njezin novi suprug Aaron Phypers, vlasnik klinike Quantum 360, u kojoj klijenti “holističkim pristupom mogu poboljšati svoj život”.

Exclusive/Just Released-Malibu, CA - 20180908-Some previously unreleased photos of Denise Richards wedding to Aaron Phypers. All will be seen during this season of Real Housewives of Beverly Hills. We see her with her new castmates, family and riding off to her honeymoon on her husband`s motorcycle.

-PICTURED: Denise Richards,Aaron Phypers
-, Image: 422576959, License: Rights-managed, Restrictions: Exclusive/Just Released, Model Release: no, Credit line: Profimedia, INSTAR Images
Profimedia, INSTAR Images
Lani se udala za Aarona Phypersa, kojeg je upoznala kad je došla u njegovu kliniku na ‘holistički tretman’

Upoznali su se u prosincu 2017., kada je Denise otišla na tretman u kliniku, a vjenčali se u rujnu 2018., samo mjesec dana nakon što se on službeno razveo od glumice Nicolette Sheridan. Nakon svega što je proživjela - u karijeri i od­­nosima s muškarcima - glumica kaže da su joj najveće postignuće u ži­­­votu njezina djeca.

- Izazovno je biti roditelj u današnjem vremenu, ali to me potpuno ispunjava. Na moje cure sam ponosnija nego na bilo koju svoju ulogu. Dugo sam bila samohrana majka i doista sam davala sve od sebe da im pružim siguran dom pa mi je srce najsretnije kada vidim koliko smo složne - s ponosom govori glumica. Ipak, boji li se kako će djeca reagirati kada pročitaju što se sve u medijima pisalo o njoj i njihovu ocu?

59th Monte Carlo TV Festival. Golden Nymph Awards Ceremony Red Carpet

Pictured: Denise Richards, Image: 449413862, License: Rights-managed, Restrictions: -ARG, -BEL, -CZE, -FIN, -FRA, -DEU, -ITA, -MEX, -NOR, -PER, -PRT, -ESP, -CHE, -GBR, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Splash
Profimedia, Splash

- Sretna sam što ih trenutačno to nimalo ne zanima. Čim vide neki tekst ili televizijski prilog o nama, samo preokrenu očima i krenu dalje. Vjerojatno će se to u jednom trenutku promijeniti. Pročitat će sve što se pisalo i tražiti odgovore. U tom trenutku svi ćemo sjesti zajedno i imati otvoreni razgovor. Uostalom, oduvijek sam im govorila da, ako nešto pročitaju ili čuju, slobodno dođu i pitaju je li to istina. Neću im lagati - govori Denise Richards.

Zbog odluke da javnosti dopusti uvid u svoj obiteljski život - 2008. s osobnom emisijom “Denise Richards: It’s Complicated”, a ove godine kao dio ekipe “The Real Housewives of Beverly Hills” - često je bila na udaru dušobrižnika. Međutim, ne smatra da bi cijela obitelj bila sretnija da žive kao anonimci u njezinu rodnom Downers Groveu.

- Gluma je moja strast - kaže. - Iako bi ponekad bilo lakše da sam nepoznata osoba i da drugi ne znaju za moje probleme, bio bi veliki životni poraz da zbog osobnih problema odustanem od onoga što doista volim.

Linker
24. travanj 2024 05:30