‘Tri, dva jedan - kuhaj‘

Ivana Banfić i Šajeta pokazat će svoje kulinarske vještine: ‘Špiček je zabavan, ali ga se najviše bojim‘

Dok Ivana voli kuhati i uživa u tome, Šajeta priznaje da se za štednjakom baš i ne snalazi pa će većinu posla prepustiti svom prijatelju bubnjaru.

U novoj sezoni kulinarskog showa 'Tri, dva,jedan - kuhaj', koja od danas starta s novom sezonom na RTL televiziji, gledat ćemo i neka poznata lica. Svoje su vještine odlučili pokazati pjevačica Ivana Banfić i pjevač Dražen Turina Šajeta. Dok se Ivana u show prijavila s prijateljem Velimirom Grgićem, Šajeti će pomagati njegov dugogodišnji prijatelj i bubnjar u bendu Edi Lazarić.

Kako je izjavila za RTL, Ivana obožava kulinarske showove i često ih gleda. "Volim kuhati i uživam u hrani, to mi je postala strast. Odlučila sam se prijaviti da nešto novo naučim od vrsnih šefova, a i da se dobro zabavim. Jedno novo životno iskustvo", kazala je.

image
Ivana Banfić i prijatelj Velimir Grgić.
MAJA BOTA ZA RTL

S Velimirom je, dodaje, surađivala na svojoj knjizi 'Devedesete' te su odmah kliknuli na temu kuhanja. Zato ga je i pozvala da joj bude partner u showu.

Špiček joj tjera strah u kosti

I ove će godine jela kandidata ocjenjivati tri člana žirija - Tomislav Špiček, Ivan Pažanin i Željka Klemenčić, od kojih se, priznaje, najviše boji upravo Špičeka.

"Definitivno mi se najstroži čini Špiček, nekako se njega najviše bojim iako mi je jako simpatičan i zabavan", iskrena je bila pjevačica koja kod kuće najviše voli pripremati domaću hranu poput štrukli i domaće tjestenine, iako u zadnje vrijeme eksperimentira s veganskom hranom.

U njezinoj obitelji osim nje voli kuhati i 11-godišnji sin Jan, za kojeg kaže da je već "budući masterchef".

"Kuha bolje od svih nas, a ima samo 11 godina. U biti, on se trebao prijaviti, a ne ja. Sigurno bi pobijedio, ali nažalost, ima premalo godina. Jan je specijalist za steakove, meso uglavnom, zna o mesu sve i ima veliku ljubav prema kuhanju, praktički otkad se rodio. Znala sam da je gurman u duši od prvog dana", kaže ponosna majka.

Ivani će na setu biti itekako zanimljivo jer joj se jako veseli voditelj Domagoj Jakopović Ribafish kojem je ona bila simpatija iz mladosti. "On kaže da mene zna iz mladih dana jer smo trenirali u istoj teretani. Nisam znala da je zaljubljen potajno u mene", našalila se.

Na izazov ga potaknuli drugi kandidati

Šajeta se u show s prijateljem prijavio iz puke znatiželje i zbog manjka angažmana zbog pandemije.

"Kad sam na televiziji vidio prijavu za 'Tri, dva, jedan - kuhaj!', rekao sam Ediju - 'ajmo se prijaviti! Kako zbog nastale situacije nije bilo koncerata niti raznih događanja, imali smo viška vremena i odlučili smo se za nešto drugačije. Edi zaista voli kuhati i često nas ugosti u svojoj konobi tako da ću njega gurnuti u prvi plan, on će biti zadužen za kuhanje, a ja ću biti menadžer zadužen za nabavku, rezanje i zabavu. Iako su bubnjari, obično nepravedno, u sjeni iza pjevača, ovaj će put biti drugačije", poručio je Šajeta.

image
Šajeta i Edi pokazat će svoje kulinarske vještine.
MAJA BOTA ZA RTL

Pjevač je još otkrio da su ga na ovaj novi izazov potaknuli neki drugi kandidati. "Da nismo vidjeli Renmana i Nereda kako kuhaju u showu, možda se ne bismo prijavili. Oni su nas potaknuli jer smo vidjeli da, iako nisu najspretniji u kuhinji, osvojili su simpatije gledatelja i žirija, a na tu kartu i mi igramo", otkriva.

Ipak, priznaje da ne zna dobro kuhati, ali da polaže sve nade u svog Edija koji će ih pokušati "izvući".

"Edijeva mama nas je pripremala za kvalifikacije i trenirala. Edi često kuha pa vjerujem da će to biti dobro, vjerujem u njega. A uz to, vjerujem da ćemo biti simpatični jer smo u emisiju došli dobrog duha i pozitivne energije pa je malo izgledno da ćemo nekoga razljutiti, bar se nadam", šaljivo je ispričao pjevač kojem je ovo bilo jedno od najzabavnijih iskustava.

image
Šajeta i Edi Lazarić u "Tri, dva, jedan - kuhaj!".
MAJA BOTA ZA RTL

"Moram priznati da mi je ovo jedan od najzabavnijih showova u kojem sam sudjelovao u zadnjih dosta godina. Oduševila me ekipa na setu, ljudi koji nisu iz javnog života nego su u show došli zbog kuhanja i istinske zabave. Totalno opuštena i dobra atmosfera me oduševila! Snimanje je bilo super i baš nam je dobro došlo da malo živnemo duhom u ovim čudnim vremenima", zaključio je Šajeta koji će s Edijem morati prvo proći audicije na neviđeno pa će tek onda izabrati mentora.

Osmo izdanje popularnog kulinarskog showa gledajte u 20:45 na RTL-u!

Linker
23. travanj 2024 13:46