Biljana Gaurina / Hanza Media
OBITELJSKA SREĆA

Ivana Kovač mjesec dana nakon dolaska prinove ispričala nam je kakav je Mišo djed

Nepunih mjesec dana je prošlo otkako je pjevačica Ivana Kovač, kćer glazbene legende Miše Kovača i njegove bivše supruge Anite, na svijet donijela svoje prvo dijete - djevojčicu. Kako su se ona i njezin partner Elvir Hasanhodžić snašli oko bebice, kako je na dolazak unučice reagirao djed Mišo te kakve bi vrline poželjela svojoj mezimici, Ivana Kovač ispričala je za portal Gloria.hr

Ivana Kovač i sedam godina mlađi inženjer radiologije Elvir Hasanhodžić zauvijek će slaviti na dan 6. kolovoza – datum je to na koji je na svijet stigla njihova kćer kojoj su dali ime Elena. Par je prije dolaska prinove bio deset godina u vezi i ne kriju koliko ih je roditeljstvo dodatno povezalo i usrećilo.

'Prvih smo dana bili izbezumljeni, u teoriji smo znali sve, puno smo čitali o ovom razdoblju dok sam još bila trudna. Naravno, ne ide to baš tako jednostavno u praksi, učiš u hodu. Pa ipak, sad je već sve bolje', rekla je Ivana koja je za naš mali razgovor uhvatila jedan svoj rijetko slobodan trenutak. 'Još uvijek malo spavamo jer je Elena dobila grčeve, ali sam sretna što se i Elvir tako dobro snašao u svemu, u svemu sudjeluje, sve radi, baš je lud za malenom', ispričala nam je pjevačica.

Oko bebe se snalaze sami, tek će kasnije u rujnu otići kod Elvirove mame u Vodice. Djed Mišo Kovač prije par dana prvi je put ugledao svoju unuku. 'Non-stop zove, sve želi znati, do najmanje sitnice, je li jela, kad je jela, je li se podrignula... Šaljem mu i fotografije, ma sav je sretan', kaže Ivana koja se nasmijala na pitanje dijeli li joj otac savjete oko odgoja. 'Ma ne, super je otac, jedva je dočekao vidjeti malenu', odgovara Ivana i ističe da je poštenje jedna od najvažnijih vrlina koju je njoj usadio njezin otac, a ona je želi prenijeti na svoju kćer. S imenom se, ispričala je, djed odmah složio, a u odabiru su sudjelovala oba roditelja.

Na upit o majčinstvu, Ivana je nizala samo predivne misli. 'Majčinstvo je najljepši osjećaj - silno sam se bojala kako ću ja to sve savladati, ali kad dođe beba, sve to nekako krene, kao samo od sebe. Bilo je tu pomiješanih osjećaja, plaši u počecima taj osjećaj neizmjerne odgovornosti. Znala sam imati podočnjake do poda kad više nisam mogla misliti glavom, ali ta ljubav prema djetetu daje toliku snagu da sve izdržiš bez pogovora i s dobrom voljom', govori Ivana i dodaje kako nikada prije nije tako duboko spoznala koliko je priroda doista iznenađujuća, kao nakon porođaja. 'Trudnoća, dolazak djeteta na svijet, odrastanje - kako besprijekorno fascinantno!', rekla je.

Iako je 100 posto u mijenjaju pelena, prvim šetnjama, neprospavanim noćima, Ivana Kovač ovih je dana uspjela dogovoriti i prvu gažu - odradit će je u studenom u Ptuju. Početak zime označit će i povratak u studio, no kako kaže: 'Sve će to izgledati drukčije, zahtijevati dobru organizaciju, već sada znam da ću svaki slobodan trenutak željeti provesti s Elenom i zato se više neću zadržavati nakon gaža već - pravac kući!'

Linker
25. travanj 2024 11:54