CROPIX
Odlazak

Iznenada preminula Neda Arnerić: Tijelo zvijezde kultnog filma 'Tko to tamo peva' pronašao njezin brat

Samo dva tjedna prije tragičnog događaja, Neda je igrala glavnu ulogu u predstavi 'Igra parova' u Beogradskom dramskom pozorištu.

Samo dva tjedna prije tragičnog događaja, Neda je igrala glavnu ulogu u predstavi 'Igra parova' u Beogradskom dramskom pozorištu.

Poznata srpska glumica i zvijezda jugoslavenske kinematografije Neda Arnerić iznenada je preminula u 67. godini, javlja srpski magazin Kurir. Tijelo glumice u stanu na Vračaru navodno je pronašao njezin brat Predrag.

Vrata su, kako piše Kurir, bila zaključana, a Neda se nije javljala pa je Predrag nazvao bravara koji je otvorio vrata. Kada je ušao u stan, pronašao je beživotno tijelo glumice na stolici. Podrobniji detalji o njezinoj smrti nisu još poznati, ali policija je ustanovila da nije bilo tragova nasilja.

Zagreb, 220116.
Park Opatovina.
Srpska glumica Neda Arneric.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
CROPIX

Neda je krajem veljače prošle godine završila na hitnoj u Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu jer je popila alkohol u kombinaciji s lijekovima za smirenje. Tada ju je spasio brat Predrag koji je provalio u stan i pronašao je na podu. U bolnici je bila 40 dana i uspješno se oporavila te najavila povratak glumi.

U prosincu 2018. ostala je bez supruga, poznatog liječnika Milorada Mešterovića, a prije tri godine dogodila se još jedna tragedija - Neda je pala s balkona na trećem katu i teško ozlijedila kralježnicu.

Umjetničku karijeru počela je vrlo rano, dok je još išla u školu. S 13 godina snimala je trilogiju Trilogiju "San", "Jutro" i "Dan", a glumu je upisala već sa 16 nakon što je položila srednoškolske ispite razlike. Sedamdesetih godina prošlog stoljeća glumila je u američkom filmu "Shaft in Africa" i Delićevoj "Sutjeski", a na našim prostorima najviše ćemo je pamtiti po ulogama u filmovu "Tko to tamo peva" te serijama "Otpisani" i "Grlom u jagode".

Linker
06. svibanj 2024 15:08