Profimedia, AKM-GSI
FINANCIJSKI PROBLEMI

Johnny Depp: Bankrot kao rezultat potpuno sumanutog trošenja novca

Nastavljaju se teški dani za Johnnyja Deppa. Nakon kompliciranog razvoda od Amber Heard sada gu snašli i vrlo ozbiljni financijski problemi.

Njegovi bivši menadžeri tvrde da je slavni glumac samo u prošloj godini potrošio nevjerojatnih 21 milijuna funti. Ako se pitate kako je uopće moguće potrošiti toliki novac, još će nevjerojatnije zvučati procjena da je samo na vino trošio 24 tisuće funti tjedno, 238 tisuća funti mjesečno na poslugu od 40 ljudi i 159 tisuća funti mjesečno na svoje privatne zrakoplove.

Profimedia
Johnny Depp i Amber Heard stižu u Australiju privatnim zrakoplovom, 2015.

Također, kažu da je posljednjih godina potrošio 8 milijuna funti na ogromnu kolekciju umjetnina kao i 70 kolekcionarskih primjeraka gitara, ali se počastio i luksuznom jahtom koju je platio 14 milijuna funti. Zanimljivo je da je tu jahtu kasnije kupila J.K. Rowling.

No, ni tu nije kraj nerazumnom trošenju novca zvijezde "Pirata s Kariba". Dosta bizarno zvuči podatak da je platio 2,4 milijuna funti kako bi pepeo svoga prijatelja, pokojnog pisca Huntera S. Thompsona poslao u svemir. Inače, Depp je 1998. glumio u filmskoj adaptaciji njegovog najpoznatijeg romana "Strah i prezir u Las Vegasu".

Depp je svoje bivše menadžere tužio za loše upravljanje novcem, ali njegovi su financijski ekscesi otkriveni u protutužbi kojom je The Management Group (TMG) odmah reagirao. Oni tvrde da su ga stalno upozoravali da mora primiriti rastrošni stil života na koji je trošio 1,5 milijuna funti mjesečno, ali on je ignorirao njihove savjete.

Profimedia
Deppova kuća u Tennesseeju, 2012.

TMG je upravljao Deppovim financijama od 1999. do početka 2016. što je za glumca bilo posebno lukrativno razdoblje budući da je u to vrijeme njegova karijera dobila novi zamah zahvaljujući ulozi Jacka Sparrowa u franšizi "Pirati s Kariba". Glavna uloga u pet nastavaka serijala donijela mu je oko 200 milijuna funti, a Depp sada tuži TMG da su dizali kredite bez njegovog znanja i da su od njega skrivali stvarnu financijsku situaciju.

Profimedia
Vinski podrum kuće u Tennesseeju

Profimedia
Jedno od Deppovih imanja, kuća u Tennesseeju, 2012.

No, protutužba navodi da je glumac potrošio više od 60 milijuna funti na 14 luksuznih posjeda koje uključuju i dvorac u Francuskoj, privatno otočje na Bahamima i nekoliko kuća u Kaliforniji. Tu je i 3,2 milijuna funti na neuspješnu glazbenu izdavačku kuću te 120 tisuća funti tjedno na zaštitarsku službu. Također, Depp posjeduje 45 luksuznih automobila, a TMG tvrdi da su ga čak upozoravali da potpiše predbračni ugovor prije nego što se vjenčao s Amber Heard 2015.

Getty Images
Amber Heard i Johnny Depp, 2015.

Njihov brak je, nakon brojnih peripetija, završen prošloga mjeseca, a on se obvezao platiti 6 milijuna funti. Navodno još nije uplatio sav novac koji duguje, a protutužbom koju je TMG podigao protiv Deppa tvrdi se da je "živio vrlo ekstravagantnim životnim stilom koji je često stajao više od 2 milijuna dolara mjesečno i koji si jednostavno nije mogao priuštiti. Njegovo suludo trošenje stalno je premašivalo njegovu zaradu i isključivo je on sam kriv za financijske probleme u kojima se našao."

Bez obzira na to presudi li sud u korist menadžerske tvrtke ili Johnnyja Deppa, činjenica je da financijski problemi ostaju i da će od slavnog glumca u budućnosti zahtijevati malo više promišljenosti i skromnosti.

Linker
18. travanj 2024 20:02