Spektakl u Areni Zagreb

Kiki nastupa s Parnim valjkom: ‘Mog oca nitko ne može zamijeniti, pa tako ni ja‘

Koncert benda Parni Valjak u Areni Zagreb održati će se 26. ožujka 2022. u čast Akija Rahimovskog uz legende i pomoć dragih glazbenih prijatelja.

Nakon što je domaća glazbena scena doživjela nemjerljivi gubitak, iznenadnim odlaskom Akija Rahimovskog, mala je utjeha što će njegovi prijatelji i kolege iz Parnog Valjka održati oproštajni koncert. Sada je njegov sin Kristijan Rahimovski potvrdio da će i on zapjevati na koncertu "Valjak i prijatelji: Našem Akiju", 26. ožujka u Areni Zagreb. Kiki će se unatoč problemima s alergijama popeti na pozornicu i s njegovim bendom zapjevati u čast pokojnom ocu. O svemu je progovorio u objavi na Instagramu.

"Oni čempresi o kojima je tatko sanjao, ni meni nisu donijeli baš nešto najbolje u životu. Zadnjih mjesec dana vodio sam strahovitu bitku sa njima. Kada sam Husu to rekao tijekom probi u nekoj pauzi svi smo se malo nasmijali koliko se to uopće može u ovakvoj situaciji.

Čitajte i: Zbogom, Aki! Pamtit ćemo te po dobroti, neponovljivoj energiji i ogromnoj emociji!

Ma, rekao sam neće me ta alergija zaustaviti da zapjevam za tatu. Bolje sam, a prije par dana doslovno jedva disao…Niš' ljudi, terapija djeluje, čemprese ne sanjam i sve što mogu reći je: 'Da! Vidimo se u Areni!' Tatko će biti s nama i mi s njim kao jedno", poručio je Kiki uz zajedničku fotografiju sebe i tate na pozornici.

Prerani odlazak

Podsjetimo, frontman legendarne grupe Parni Valjak, Aki Rahimovski, iznenada je preminuo u siječnju ove godine, u dobi od 66 godina.

"Dragi prijatelji, s neopisivom tugom u srcu vam javljamo da je danas, 22.1.2022. zauvijek zaspao Aki Rahimovski, napisali su u kratkoj objavi, zajedno sa stihovima iz pjesme "Za malo nježnosti", obavijestili su javnost njegovi kolege iz Parnog valjka.

Čitajte i: Iznenadan odlazak legendarnog pjevača Parnog valjka: Aki Rahimovski preminuo u 67. godini života

Dirljive riječi o svom ocu i njihovom, tih je dana izgovorio i njegov 40-godišnji sin. "Mi smo zadnjih godina izgradili divan odnos, povezali se. Mediji su potencirali te neke stvari, ali ne moraju ljudi sve znati. Želim da svi znaju da smo se jako voljeli. On se nije htio miješati u moju glazbu, a ni ja u njegovu", kazao je Kristijan za Backstage media.

Ubrzo nakon očeve smrti, na poziv ministrice kulture Republike Sjeverne Makedonije Bisere Kostadinovske Stojčevske i gradonačelnika Kruševa Tome Hristivskog Kristijan je otputovao u taj makedonski grad kako bi obišao spomen kuću Toše Proeskog. Tom je prilikom Kiki zahvalio vlastima Sjeverne Makedonije na inicijativi da se jedna ulica u glavnom gradu Sjeverne Makedonije nazove Akijevim imenom. Tada je stao i na kraj nagađanjima da će on uskočiti na mjesto svog oca u njegovom bendu.

"Mog oca nitko ne može zamijeniti, pa tako ni ja. Ako me itko ikada negdje pozove da otpjevam pjesmu - dvije svoga oca, ja ću to uvijek rado i iz dubine ove svoje duše učiniti, ali ne namjeravam graditi svoju daljnju karijeru na očevu imenu, ako me razumijete", zaključio je Kristijan Rahimovski.

Linker
18. travanj 2024 13:08