Getty Images
Nitko nije znao što se događa

Kraljica horora Jamie Lee Curtis: '10 godina sam skrivala ovisnost, krala sam od starije sestre, a danas sam sretna što sam živa'

Glumica koja je prije nekoliko dana oborila više rekorda, otvoreno je progovorila o najmračnijim danima iz njezine prošlosti za koje dosad nitko nije znao.

Glumica koja je prije nekoliko dana oborila više rekorda, otvoreno je progovorila o najmračnijim danima iz njezine prošlosti za koje dosad nitko nije znao.

Glumica Jamie Lee Curtis (59), zvijezda filma Halloween, priznala je u intervjuu za magazin People da je sretna što je živa nakon što je krajem osamdesetih bila ovisna o opijatima.

- Bila sam ispred opijatske epidemije. Deset godina sam bježala i krala. Nitko nije znao. Baš nitko - priznala je glumica, čija obitelj ima dugu povijest ovisnosti. Njezin otac, glumac Tony Curtis, poznat po ulozi u filmu "Some Like It Hot", je bio ovisan o alkoholu, kokainu i heroinu, a njezin polubrat Nicholas Curtis je preminuo 1994. godine nakon predoziranja heroinom.

Kod glumice je sve krenulo kada je 1989. godine dobila tablete protiv bolova nakon manje plastične operacije. Iduće desetljeće provela je nabavljajući lijekove protiv bolova na sve moguće načine. Krala je od prijatelja i obitelji, a među njima i od starije sestre Kelly koja je i prva saznala sve o njezinoj ovisnosti, ali tek 1998. godine.

TORONTO, ON - SEPTEMBER 08:  Jamie Lee Curtis attends the
Getty Images

Iduće godine je krenula na rehabilitaciju, a na prvi dan terapije je svoju ovisnost priznala suprugu Christopheru Guestu (70) s kojim ima dvoje djece: 31-godišnju Annie i 22-godišnjeg Toma.

- Želim prekinuti krug koji je uništio živote mnogih generacija u mojoj obitelji. To što sam se riješila ovisnosti je moje najveće postignuće. To je veće od mojeg supruga, oboje djece i bilo kakvog uspjeha i posla - izjavila je Jamie Lee Curtis koja je već 20 godina "čista", ali i dalje odlazi na sastanke kako bi pomogla drugima koji se bore s ovisnošću.

Jamie Lee Curtis ponovno se našla u centru pozornosti zahvaljujući novom nastavku filma Halloween i ponovnom utjelovljivanju Laurie Strode, liku koji ju je proslavio prije 40 godina. Nastavak je oborio rekord i s 77,5 milijuna dolara ima najbolje vikend otvaranje u SAD-u, a istovremeno ima i najbolji rezultat s glavnom glumicom starijom od 55 godina.

Linker
04. svibanj 2024 06:42