TELEVIZIJSKI FENOMEN

Kronologija uspjeha: Na malim ekranima prolazi sve samo Ellen Pompeo i Uvod u anatomiju - ne!

Američka glumica Ellen Pompeo snima 400. nastavak popularnog serijala u kojem već devetnaest sezona igra dr. Meredith Grey.

Niti nakon osamnaest sezona i 390 snimljenih epizoda američka glumica Ellen Pompeo (52) nije dojadila svojim obožavateljima u ulozi dr. Meredith Grey. Riječ je dakako o protagonistici i naslovnom liku serijala "Uvod u anatomiju" (Grey's Anatomy), jednom od najuspješnijih televizijskih projekata u povijesti malih ekrana.

Internistica koja zahvaljujući svom znanju, predanosti i humanosti postaje šefica kirurgije u fiktivnoj bolnici Seattle Grace od prve je epizode favorit gledatelja u Sjedinjenim Državama, ali i u ostatku svijeta, gdje god se "Uvod u anatomiju" prikazuje.

image

TV serija doživjet će i 19. sezonu.

EVERETT/PROFIMEDIA

Premijera popularnog liječničkog serijala započela je u ožujku 2005. na američkoj ABC televiziji i otad se neprekidno prikazuje u udarnom večernjem terminu, što ga čini najdugovječnijom emisijom na toj televiziji. Dobitnik je četiri nagrade Emmy, uz još 83 drugih televizijskih priznanja, te čak 238 nominacija u različitim kategorijama, a prema mišljenju kritičara "Uvod u anatomiju" se smatra jednim od top deset serijala u povijesti američke televizije i jednim od najuspješnijih kod ciljane publike u dobi od 18 do 49 godina starosti.

Čitajte i: Novi nastavci ‘Krune‘ otkrivaju koga je princeza Diana najviše voljela i tko se ispriječio njihovoj ljubavi

U visokom društvu

Zbog svega toga je ovih dana najavljeno snimanje devetnaeste sezone i novih nastavaka, pa će glumačka ekipa na setu uskoro nazdraviti i 400. snimljenoj epizodi. Glumica Ellen Pompeo po epizodi trenutačno zarađuje 575 tisuća dolara uz postotak od prodaje televizijskih prava, što joj godišnje donosi dodatnih šest milijuna dolara. Vrijednost njezinog osobnog bogatstva procjenjuje se na osamdeset milijuna dolara, a s 23,6 milijuna dolara prihoda 2018. bila je treća najbolje plaćena glumica na svijetu nakon Scarlett Johansson i Angeline Jolie.

image

Ellen Pompeo s kćerima Stellom i Siennom May

BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Karijeru je započela 1995. kad se s tadašnjim dečkom iz Miamija, gdje je konobarila, preselila u New York: na ulici ju je zapazio lovac na talente i pozvao na prve audicije za snimanje reklama. Ostalo je legenda. Na televiziji je debitirala u serijalu "Zakon i red" 1996.. a supruga Chrisa Iveryja​ (54), glazbenog producenta upoznala je u supermarketu u Los Angelesu 2003.

image

Ellen Pompeo sa suprugom, glazbenim producentom Chrisom Iveryjem

BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Njihov brak smatra se jednim od najidiličnijih u Hollywoodu, a zajedno odgajaju troje djece - kćeri Stellu (12) i Siennu May (7), te sina Elija (5). Uz ostalo Ellen Pompeo je i sama režirala jednu epizodu "Uvoda u anatomiju", a producenti su, priča se u kuloarima, odavno odlučili kako će se serijal nastaviti snimati sve dok glavna glumica bude željela u njemu nastupati.

Linker
16. travanj 2024 06:46