RANKO SUVAR/CROPIX
PREDSTAVA U ZKM-U

Kulturno uzdizanje domaćeg para: Meštar i supruga očitali modnu lekciju i pokazali kako ‘dresscode‘ za kazalište može biti zabavan

Televizijski voditelj Davor Meštrović i filmski redatelj Vinko Brešan izašli su u kazalište sa svojim suprugama s kojima su već dugi niz godina u sretnom braku. Ovo je bila savršena prilika da zaborave na obveze i malo se podruže sa najvažnijim ‘polovicama‘ u životu.

Televizijski voditelj Davor Meštrović i filmski redatelj Vinko Brešan izašli su u kazalište sa svojim suprugama s kojima su već dugi niz godina u sretnom braku. Ovo je bila savršena prilika da zaborave na obveze i malo se podruže sa najvažnijim ‘polovicama‘ u životu.

Na premijeri predstave "Ja sam ona koja nisam" u Zagrebačkom kazalištu mladih okupila se društvena elita. Predstava redatelja Paola Magellija po tekstu Mate Štivičića s jakim glumačkim imenima bila je odličan povod za provesti petak navečer u kazalištu.

Na predstavu su stigli glazbenica Tereza Kesovija, glumac Miran Kurshapić, glumica Nina Violić, a posebno se istaknuo televizijski voditelj HRT-ove emisije "Dobro jutro, Hrvatska" Davor Meštrović koji je na premijeru stigao s dugogodišnjom suprugom Senkom.

image
Tereza Kesovija
RANKO SUVAR/CROPIX

Meštar, osim po dugogodišnjem televizijskom radu, u javnosti je poznat po nešto odvažnijim odjevnim kombinacijama, a niti ovoga puta nije razočarao. U kariranom sakou, crnoj dolčeviti i tamnim trapericama još jednom je pokazao kako kod njega nema mjesta za uštogljenost, probudio je "mladenački duh", ali opet ostao dosljedan elegantnom "dresscodeu" u kazalištu. Njegova supruga Senka odlučila se za klasiku, odjenula je bijelu košulju, traperice i crni remen, a njih dvoje, i nakon 24 godine braka, djeluju kao skladan par. Nije tajna da obožavaju kazalište, a u rujnu su bili na premijeri predstave "Treba se znati ponašati" u režiji Tomislava Pavkovića. I tada su se modno uskladili te pokazali kako je jednostavnost u odijevanju možda i najbolje rješenje. Supruga je uspješna stomatologinja, a zajedno odgajaju dvoje djece, kćer Martu i sina Nikolu koji trenutno studiraju.

image
Davor Meštrović Meštar i supruga Senka na premijeri predstave "Treba se znati ponašati"
DARKO TOMAS/CROPIX

Čitajte i: Pred oduševljenom publikom praizvedena predstava 'Ja sam ona koja nisam' autora Mate Matišića u režiji Paola Magellija

Bolju polovicu na predstavu kolega izveo je i filmski redatelj Vinko Brešan. Sandra Botica Brešan odabrala je klasičnu crnu baršunastu haljinu, a Brešan je odjenuo traperice, košulju i sako. Njih dvoje su prije nekoliko mjeseci imali ludnicu budući da je redatelj slomio ključnu kost, a nekoliko tjedana je proveo u daruvarskim toplicama na rehabilitaciji. Anegdotu oko toga ispričao je za MojPortal.hr.

image
Vinko Brešan i supruga Sanda Botica Brešan
RANKO SUVAR/CROPIX CROPIX

"Kada je ušla u bolnicu, prišla joj je medicinska sestra koja joj rekla: "Gospođo, nemojte plakati!". A moja žena joj kaže: "Neću plakati. Ubit‘ ću ga!"", kazao je Brešan.

Čitajte i: Vinko Brešan slomio najjaču kost u tijelu: 'Kad je vidjela što sam si napravio, supruga je bijesno rekla ovo'

Ovo ljeto imao je mnogo razloga za slavlje budući da je serija koju je režirao "Dnevnik velikog Perice" na ovogodišnjem Sarajevo film festivalu dobila nagradu "Srce Sarajeva" za najbolju komediju. Šest epizoda kroz priču o obitelji Perice Šafraneka, dječaka iz Golikovog filma, portretiraju život u Zagrebu 60-tih godina prošlog stoljeća.

Linker
26. travanj 2024 07:02