LUCA CARLINO/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK
NOMINACIJA ZA OSCARA

Lady Diani su se napili krvi, a njoj je princeza od Walesa donijela najveće priznanje!

Američka glumica Kristen Stewart proslavila se ulogom Belle Swan u ‘Sumrak sagi‘, a zablistala je u ulozi Lady Diane u filmu ‘Spencer‘.

Američka glumica Kristen Stewart proslavila se ulogom Belle Swan u ‘Sumrak sagi‘, a zablistala je u ulozi Lady Diane u filmu ‘Spencer‘.

"Ostala sam bez riječi, jer se takvom priznanju nisam nadala niti u svojim najluđim snovima", tim je riječima američka glumica Kristen Stewart (31) prokomentirala svoju prvu nominaciju za Oscara. Naslovnom ulogom u biografskom filmu "Spencer" u kojem je maestralno utjelovila pokojnu Lady Dianu, narodsku princezu srca, ime Kristen Stewart našlo se u prestižnom društvu Jessice Chastain ("The Eyes of Tammy Faye"), Olivije Colman ("Izgubljena kći"), Penelope Cruz ("Paralelne majke") i Nicole Kidman ("Being the Ricardos") koje su joj konkurentice u natjecanju za najvažniju filmsku nagradu.

image

Majstorica transformacije Kristen Stewart u ulozi narodne princeze srca

NEON/MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

- Toliko obožavam filmsku umjetnost da bih platila da ih mogu snimati. Snimala bih ih i da je to zakonom zabranjeno. Zbog toga sam do srca dirnuta i zahvalna svima koji su omogućili i pridonijeli nastanku našeg filma. Ne sjećam se kad sam bila sretnija nego danas, ova nominacija je ostvarenje svih mojih snova i nadanja - izjavila je Kristen Stewart koja sad s nestrpljenjem iščekuje završnu ceremoniju dodjele Oscara u holivudskoj dvorani Dolby Theatre u nedjelju 27. ožujka.

image

Kristen Stewart: trkom do prve nominacije za Oscara

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Film redatelja Pabla Larraina tematizira razdoblje definitivnog raspada braka princa Charlesa i princeze od Walesa, a uloga Kristen Stewart jednodušno je ocijenjena - maestralnom.

Čitajte i: Deset godina bez Whitney Houston: Bila je najljepši glas, a život su joj obilježile tragedije, suze i ovisnosti

Iako je dosad izjavljivala da filmove snima zbog publike, a ne zbog nagrada, nominacija za Oscara očito godi glumici koja se proslavila ulogom vampirice Belle Swan u filmskom serijalu "Sumrak saga".

image

Svi su zapazili nevjerojatnu sličnost Kristen Stewart i neprežaljene Lady Diane

NEON/MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

Nevjerojatnom uspjehu tog petodijelnog serijala zahvaljuje veliku većinu svog osobnog bogatstva čija se vrijednost procjenjuje na sedamdeset milijuna dolara, a tome bi sada mogla pridodati i Akademijin zlatni kipić, priznanje koje se ne može kupiti novcem. "Nije u šoldima sve, neka tu kraj mene...", rekao bi Mladen Grdović, omiljeni zadarski pjevač lakih nota.

image

Film 'Spencer' premijerno je prikazan na venecijanskoj Mostri u rujnu 2021.

FOTOGRAFIJE: DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK
Linker
26. travanj 2024 11:15