Getty Images
GLUMAC I REDATELJ

Legendarni Robert Redford najavio je glumačku mirovinu

Glumačka legenda Robert Redford najavio je odlazak u glumačku mirovinu, ali i dalje će ostati u svijetu filma kao – redatelj.

Glumačka legenda Robert Redford najavio je odlazak u glumačku mirovinu, ali i dalje će ostati u svijetu filma kao – redatelj.

Slavni glumac je svoju prvu televizijsku ulogu ostvario 1960., a premijerno pojavljivanje na filmu uslijedilo je dvije godine kasnije. Sada je 80-godišnji glumac objavio da se kani posvetiti samo redateljskom radu.

"Trenutačno glumim u dva različita projekta. Kada oni završe reći ću 'OK, zbogom svemu tome' i nakon toga bit ću samo redatelj“ – izjavio je nedavno Robert Redford dodavši da je vrlo nestrpljiva osoba i da mu je teško padaju brojne repeticije određenih scena.

Dva projekta na kojima radi su "Our Souls at Night“, romantična drama za Netflix u kojoj uz njega glumi Jane Fonda i "Old Man With A Gun“ komedija s Casey Affleck i Sissy Spacek.

Robert Redford je glumio u mnogo filmskih hitova kroz različite dekade, od legendarnog filma iz 1969. "Butch Cassidy And The Sundance Kid“ do "Captain America: The Winter Soldier“ iz 2014., a za svoj je redateljski rad nagrađen Oscarom 1980. za film "Ordinary People“.

Linker
02. svibanj 2024 10:56