ZBOG TRETMANA

Linda Evangelista nakon pet godina šutnje napokon priznala: ‘Zbog toga sam pala u depresiju i veliku tugu‘

Kanadska manekenka bila je natraženije lice devedesetih, a zbog jednog tretmana život joj je doslovce uništen. O tome se nakon godina šutnje oglasila na Instagramu i priznala s kojom posljedicom živi već neko vrijeme. Ovo su priznanje pozdravile njezine bivše kolegice.

Nedavno je proslavila 56. rođendan, mediji posljednjih nekoliko godina pišu kako se supermodel iz 90-ih promijenio do te mjere da je neprepoznatljiv, a ona se sve vrijeme skrivala od javnosti. Lindu Evangelistu paparazzi su 2017. godine fotografirali u New Yorku, vidno se udebljala, a to su joj američki mediji zamjerili unatoč činjenici da je odavno u manekenskoj mirovini. Silne godine je šutjela, sve do sada, kada je na Instagram profilu u objavi priznala s čime se bori.

image
Linda Evangelista jedna je od najpoznatijih manekenki.
KEN TOWNER/EVENING STANDARD/SHUTTERSTOCK

"Mojim pratiteljima koji su se pitali zašto sam prestala raditi dok je karijera mojih vršnjakinja još uvijek trajala otkrivam kako je razlog tome moj unakaženi izgled koji je nastao kao posljedica tretmana CoolSculptinga kojim je postignut sasvim suprotan rezultat. Ta je procedura povećala, a ne smanjila moje masnoće u tkivu te me ostavila zauvijek unakaženom. Nisu pomogle ni dvije bolne operacije, a ostala sam, kako su mediji to opisali "neprepoznatljiva", napisala je Linda na Instagramu.

Klinike koje nude CoolSculpting navode paradoksalnu hiperplaziju masnog tkiva kao posljedicu na tijelo koji se dogodi jednom u 4000 tretmana.

Riječ je o nekirurškom tretmanu, odnosno metodi u kojoj se vakuumom usisa dio tijela koji se tretira pa se smrzava pri temperaturi od -14 Celzijevih stupnjeva. Izgleda kako je Linda dio te statistike.

image
Linda Evangelista 2015. godine.
ERIK PENDZICH/SHUTTERSTOCK

"Zbog toga svega sam pala u depresiju i veliku tugu. Postala sam pustinjak. Pokrenula sam tužbu kojom se želim riješiti ovog srama i svoju priču objavljujem javno. Umorna sam od ovakvog života. Želim izaći iz kuće uzdignute glave, iako više ne izgledam kao što me ljudi pamte", napisala je Evangelista. Podržala ju je kolegica Naomi Campbell s kojom je žarila i palila u 90-ima.

"Pozdravljam tvoju hrabrost i snagu ​​da podijeliš svoje iskustvo i da ga više ne držiš kao taoca. Ne mogu zamisliti bol kroz koju si prošla posljednjih pet godina", napisala je Naomi. Javila se i glumica i manekenka Cindy Crawford koja joj je napisala: "tvoja snaga bit će zauvijek prepoznata. Bravo".

Linda je model kojeg su prije 20-ak godina angažirali apsolutno svi brendovi, bila je zaštitno lice Versacea i Revlona, a poznata je po izjavi da ispod deset tisuća dolara ne izlazi iz kreveta.

Čitajte i: Lovac na modele: Alfa i omega u svijetu supermodela, našao se pred teškim optužbama

Linker
15. travanj 2024 05:40