Profimedia, Ferrari
otvoreno progovorila

Madonna na početku karijere proživljavala pakao: 'Morala sam pristajati na ono što nisam željela'

Iako će u kolovozu navršiti 61 godinu, Madonna ne razmišlja stati s pjevačkom karijerom. Tako je prije dva dana izbacila novi album kojeg su neki kritičari proglasili najboljim u zadnjih nekoliko godina. No, ovoj pop pjevačici početak karijere nije bilo nimalo lak jer je redovito dobivala nemoralne ponude.

Jedna od najpoznatijih pop pjevačica svih vremena, Madonna (60), prije par dana izbacila je svoj 14. album u karijeri - "Madame X" nakon uspješnog "Rebel Heart" 2015. godine. Energičnu i samosvjesnu Madonnu nije mogao ni pokolebati debakl na ovogodišnjoj Euroviziji na kojoj se nije baš proslavila najboljom pjevačkom formom, no neki kritičari tvrde da je njezin novi album jedan od najboljih u njezinoj karijeri.

Maluma and Madonna
Billboard Music Awards, Show, MGM Grand Garden Arena, Las Vegas, USA - 01 May 2019, Image: 430295782, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features
Profimedia, TEMP Rex Features
Madonna i pjevač Maluma na Billboard Music Awards

Madonnini počeci sežu još u davne osamdesete, a kako je priznala u nedavnoj intervjuu, nije joj nimalo bilo lako, bez obzira na planetarnu popularnost. Ako je željela napredovati u karijeri, morala je pristati na mnogo nemoralnih ponuda: "Ni sama ne znam koliko mi je muškaraca reklo 'ako mi pop***š ili 'napravit ću to ako spavaš sa mnom'. Jako puno. Seks je kao valuta", otvoreno je ispričala.

Žene u glazbenoj i filmskoj industriji, dodala je, ovoga još uvijek nisu pošteđene i teško progovaraju o zlostavljanju. Također, ranije je priznala da je bila meta čak i ozloglašenog redatelja Harveya Weinsteina tijekom snimanja filma Truth or Dare 1991. godine i već je tada znala kako postupa s mladim glumicama.

LAS VEGAS, NV - MAY 01:  Madonna performs onstage during the 2019 Billboard Music Awards at MGM Grand Garden Arena on May 1, 2019 in Las Vegas, Nevada.  (Photo by Ethan Miller/Getty Images)
Getty Images
Pop-diva Madonna na nedavno održanoj dodjeli nagrada Billboard Music Awards

U intervjuu se osvrnula i na utjecaj društvenih mreža te posebno na Instagram za koji vjeruje da je posebno loš. "Mislim da je Instagram napravljen da bismo se loše osjećali. Stalno se uspoređujemo s drugim ljudima. Robovi smo tuđeg mišljenja i odobravanja", rekla je pjevačica i poručila da se odbija pokoriti tome što društvo očekuje od nje kao žene.

Svojim novim albumom "Madame X", a pogotovo singlom "I Rise" željela je poručiti svima da budu ono što jesu i da se ne srame to i reći.

Linker
20. rujan 2022 14:15