Profimedia, Insight Media
Danas joj je žao

Majka Demi Lovato: 'Bilo je toliko znakova njezine bolesti, a nisam reagirala i pomogla joj'

Majka poznate pjevačice ispričala je da je vidjela brojne znakove koji su ukazivali na zdravstveni poremećaj koji je polako zahvaćao njezinu kćer, no nije ništa poduzela kako bi joj pomogla, te je objasnila zašto.

Dianna De La Garza, majka glumice, plesačice, modela i kantautorice Demi Lovato, iza koje je pet uspješnih albuma, progovorila je o znakovima koji su ukazivali da s njezinom kćeri nešto nije u redu.

'Jednog dana, Dallas, moja starija kći, dojurila je u blagovaonicu i izgledala krajnje uzrujano kazavši mi kako Demi posjećuje web stranice o anoreksiji i bulimiji. Uzdahnula sam vjerujući kako je slučajno, nekom pogreškom došla na te stranice. Danas se grozim same sebe kad se toga prisjetim. Ponekad tako očajnički želimo vjerovati u najbolje kad su naša djeca u pitanju da smo spremni čak ignorirati očigledno', napisala je De La Garza u svojim memoarima.

Dianna je i sama bolovala od anoreksije u svojim tinejdžerskim danima te stoga još više čudi kako nije osvijestila koliko joj je kćer 'zaglibila'.

Demi Lovato je u tinejdžerskim danima dvaput bila na rehabilitaciji zbog alkohola i drugih supstanci te zbog bulimije. Danas ima 25 godina i slavi svaki dan koji provede trijezna - u rujnu prošle godine javno je obilježila točno pet trijeznih godina.

New York, NY  - Demi Lovato looks beautiful and bold in a blue silk outfit for an appearance at Z100 in the Big Apple.

Pictured: Demi Lovato

BACKGRID USA 17 AUGUST 2017 

USA: +1 310 798 9111 / usasales@backgrid.com

UK: +44 208 344 2007 / uksales@backgrid.com

*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*, Image: 345712336, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AKM-GSI
Profimedia, AKM-GSI

O svojoj je borbi javno progovorila nakon što joj je menadžer rekao da se liječiti može tajno, ali i da, ako želi, sve može podijeliti sa svijetom i time nekome pomoći. Odlučila se za ovo drugo. Tada je u javnost izašlo ne samo da je ovisna o alkoholu te da ima bulimiju, već se i rezala oštrim predmetima te je imala bipolarni poremećaj.

I danas ide dva puta tjedno na terapije i na sastanke anonimnih alkoholičara, te redovito uzima lijekove.

Za magazin People stručnjakinja za poremećaje u prehrani, Dr. Dena Cabrer, objasnila je: 'Ova je bolest za roditelje vrlo zbunjujuća. Uvijek iznova čujem da roditelji ne znaju što učiniti po tom pitanju. To je poremećaj koji se taji jer se smatra sramotom, osobito kod celebrity osoba. Naglašava kako pripaziti treba na zanimanje djeteta za različite dijete, izgovore oko jedenja, zabrinutost oko izgleda te valja pratiti surfaju li internetskim stranicama koje govore o anoreksiji ili bulimiji.

Boxing - Floyd Mayweather Jr. vs Conor McGregor - Las Vegas, USA - August 26, 2017  Demi Lovato prepares to sing the national anthem before the fight REUTERS/Steve Marcus - HP1ED8R0EJZ82
REUTERS

Linker
20. travanj 2024 13:32