Problemi pop dive

Mariah se ne može dogovoriti sa sestrom: Mučila ju je u mladosti, a sad je tuži zbog memoara

Carey se nakon izlaska knjige "The Meaning of Mariah", našla u ponovnom sukobu s obitelji. Naime, starija sestra tužila ju je zbog opisanih scena iz djetinjstva, a njezin stariji brat autobiografiju je nazvao ‘djelom natovareno lažima‘.

Američka pop zvijezda Mariah Carey (50) doživjela je još jedan udarac od svoje otuđene obitelji. Ovaj put našla se na meti sestre Alison (58) zbog autobiografije “The Meaning of Mariah Carey” koja je nakon objave početkom listopada 2020. zauzela prvo mjesto prestižnog popisa New York Timesa, u kategoriji djela utemeljenih na stvarnim događajima. Sestra joj je, kako piše magazin Variety, početkom prošlog mjeseca ponudila nagodbu, a budući da pop diva nije reagirala, Alison Carey tužila ju je Visokom sudu u New Yorku zbog “javnog poniženja i nanošenje neizmjerne emocionalne štete". Kaže da su joj navedeno prouzročila poglavlja autobiografije u kojima peterostruka dobitnica Emmyja opisuje svoje djetinjstvo - te traži 1,25 milijuna dolara odštete.

U obitelji zvijezde s rasponom glasa od pet oktava bilo je mnogo problema, a u pozadini ružne priče potanko opisane u knjizi, kriju se rasni problemi. Naime, Mariah Carey najmlađe je dijete Irkinje Patricije, solo pjevačice i Alfreda Roya Careyja, inženjera aeronautike afroameričko-venezuelanskog podrijetla zbog čega je majčina obitelj rezolutno prekinula svaku vezu s kćerkom i malom Mariah.

Čitajte i: Turbulentna obitelj Mariah Carey: Sestra pjevačice tuži majku zbog užasnih trauma iz djetinjstva


Disfunkcionalna obitelj

U svojim memoarima pjevačica je potanko opisala kako joj je osam godina starija Alison davala Valium da je ne gnjavi dok ju je čuvala, a u trenutku bijesa izlila joj je na leđa vreli čaj zbog čega je dijete zadobilo opekline trećeg stupnja. Također, nudila ju je drogom, a najgori incident bio je Alisonin pokušaj podvođenja 12-godišnje Mariah starijem muškarcu s kojim je tada izlazila.

"Starija sestra trebala bi vas zaštititi umjesto povoditi", napisala je pop diva u svojoj knjizi.

Njihov deset godina stariji brat Morgan ne samo da nije pokušao zaštititi sestricu nego ju je, prema navodima u knjizi, verbalno maltretirao zbog tamnije boje kože.

Brat je nakon izlaska memoara oštro zanijekao optužbe nazvavši ih poremećenima, a knjigu je opisao kao “djelo natovareno lažima”.

Čitajte i: Mariah otkrila divlju stranu: 'Snimila sam tajni rock album, htjela sam se osloboditi, izraziti tugu'


Tvrdi da je i sama bila žrtva

Starija sestra tvrdi kako je ružno javno upirati prst u nju bez dokaza, tim više što pjevačica zna da pati od traume zbog navodnog zlostavljanja koje je pretrpjela kao dijete. U sudskim spisima navodi da ju je njihova majka u mladosti podvrgla sotonskim ritualima pa i seksualnim aktivnostima - zbog čega ju je lani tužila.

Pop diva je, pak, u razgovoru s Oprah Winfrey uoči izlaska memoara otkrila da se osjećala kao autsajder u vlastitoj obitelji. Tvrdi da joj je “trebao cijeli život prikupiti hrabrost za pisanje te knjige. Namjera mi je ispričati priču o usponima i padovima, trijumfima i traumama, debaklima i snovima koji su doprinijeli tome da postanem osoba kakva sam danas”. Da li je pritom prešla granicu i oklevetala sestru ili Alison Carey pokušava iznuditi novac, odlučit će Visoki sudu u New Yorku.

Linker
19. travanj 2024 01:08