Iz Japana na Jadran

Matea Parlov Koštro napokon uživa sa suprugom: ‘Trener mi je naredio tjedan dana odmora, još se oporavljam od Japana‘

Mlada atletičarka je na Olimpijskim igrama u Tokiju prošlog vikenda u svom debitantskom olimpijskom nastupu osvojila jako dobro 21. mjesto u najdužoj i najzahtjevnijoj atletskoj disciplini i utrku završila kao šesta najbrža Europljanka.

Trener Slavko Petrović naredio mi je sedam dana odmora bez ijednog treninga, a ja se pitam kako ću to izdržati jer inače svaki tjedan istrčim između 160 i 200 kilometara, kaže Matea Parlov Koštro (29), hrvatska maratonka koja je na svoj godišnji odmor u Vodicama stigla direktno iz Japana. Na Igrama u Tokiju prošlog je vikenda u svom debitantskom olimpijskom nastupu osvojila jako dobro 21. mjesto u najdužoj i najzahtjevnijoj atletskoj disciplini i utrku završila kao šesta najbrža Europljanka. Matejin uspjeh tim je veći jer joj je to bio tek četvrti maraton u karijeri, a najbolje trkačke godine tek su pred njom. U Vodicama se zapravo oporavljam od posljedica putovanja i naporne utrke koja je održana po velikoj bila posebno zahtjevna - priča Matea, koja se na Jadranu odmara sa suprugom Draženom Koštrom, voditeljem nogometne škole NK Rudeša, s kojim je četiri godine.

Čitajte i: Uplovili u bračnu luku: Udala se najbrža Hrvatica

image
Matea Parlov Koštro
FOTOGRAFIJE: NIKOLINA VUKOVIC STIPANICEV/CR CROPIX

"Suprug trči samo za loptom, a mene ponekad prati na biciklu ili romobilu: inače sam prebrza za njega", smije se Matea, koja jedva čeka novo izdanje Hanžekovićeva memorijala, najvećeg atletskog mitinga u zemlji koji se održava 13. i 14. rujna.

image
FOTOGRAFIJE: NIKOLINA VUKOVIC STIPANICEV/CR CROPIX

"Na Hanžeku sam 2015. postavila državni rekord u utrci na 3000 metara, a kako sam trenutačno potpuno posvećena maratonu, u dogovoru s trenerom odlučit ću hoću li ove godine uopće nastupiti. No, ako ne budem na stazi, sigurno ću sa suprugom biti u publici jer se takvo natjecanje ne propušta", kaže Matea, čiji je idući sportski cilj rušenje državnog rekorda u maratonu.

Čitajte i: Atletičarka u zagrljaju Valencije: Povijesno bogat španjolski grad s fantastičnim spojem starog i novog

Linker
13. travanj 2024 17:27