‘Obiteljski posao‘

Max Juričić: ‘Kad mi je kći rekla da ide na Seasplash, bio sam oduševljen, sad je onda ponosna što nastupam tamo‘

Sa svojim novim bendom Plesač sporog stepa, kojeg je okupio netom prije pandemije, glazbenik će nastupiti pred većom publikom. 19. izdanje festivala koje se odvija u Šibeniku Maxu je posebno drag.

Glazbenik koji je poznat mnogim generacijama, Max Juričić, još od vremena Novog vala i Azre preko Vještica do Šo!Mazgoona te najnovijeg autorskog projekta Plesač sporog stepa, kojeg je pokrenuo 2018. ne staje s radom i stvaranjem. Naprotiv, Max se sprema za ljetne nastupe, a jedan poseban ovog ljeta najavio je zajedno s ekipom Pozitivnog ritma - riječ je o Seasplash festivalu, koji će od 15. do 18. srpnja doživjeti svoje 19. izdanje.

Maxu će ovo biti prvi nastup na tom festivalu s kojim ima posebnu vezu, naime njegova kći Katarina jedan od svojih prvih samostalnih odlazaka na festivale imala je upravo tamo.

image
Max Juričić predstavlja novi bend Plesač sporog stepa na Seasplashu
TOMISLAV KRISTO/CROPIX

"Zbilja mi je to uzbudljivo da sam nekako uspio doći do Seasplasha, jer to je bio prvi festival kad je moja kći postala tinejdžerica i krenula negdje sa škvadrom. Kad je rekla da ide na Seasplash ja sam bio toliko oduševljen da sam joj kupio vreću i švicarski nožić, sve što je trebalo. Evo 15-ak godina nakon toga ja sam dorastao tome da idem tamo s novim bendom. Sad je ona oduševljena kao ja onda", kazao je Max dodao je da bi se moglo dogoditi da mu se kći pridruži na festivalu.

Čitajte i: Sin Vanje Matujec i Maxa Juričića nova je nada hrvatskog glumišta: ‘Na prijemni sam otišao u tajnosti‘

Spot je djelo kćeri i sina

S novim bendom objavio je novu pjesmu "Prva, druga, treća" za koju su video spot režirali Maxovi kći i sin - Katarina i Rok, time je ponos kćeri još i veći. A u obitelji Juričić zajednički odlazak na koncerte nije novost i nedavno su uživali u glazbi Maxovog kolege Darka Rundeka.

"Išli smo zajedno na koncerte i prije. Zadnja obiteljska posjeta je baš bila na koncertu Rundeka u dvorištu Akademije likovne umjetnosti. Bio je odličan, prvi naš koncert nakon ove dulje pauze. "o je bio baš obiteljski posao", kazao je Max za Gloria.hr.

Pogledajte video

Pjesma "Prva, druga, treća", govori o nesrećama koje dolaze u serijama od tri - a kako se nada autor, da će doći vrijeme sreće da ćemo je dijeliti kao i nesreće. Otkrio je kako je to posljednja pjesma koju je napisao nakon drugog potresa. Glazbenik je istaknuo kako će ovo biti i jedan od prvih nastupa na velikoj pozornici njegova novog benda, čemu se iznimno veseli.

Organizatori Seasplash festivala najavili su tom prilikom i drugi val izvođača, a uz spomenutog Plesača sporog stepa, tu su i Alejuandro Buendija & Sinovi, KALI FAT DUB & One Dread. Festivalska lokacija Martinska u Šibeniku najavila je programe za svaki vikend od 4. srpnja do 15. kolovoza, a Seasplash bi se trebao odviti od 15. do 18. srpnja.

Linker
02. travanj 2024 00:01