GC Images
U RADU JE SPAS

Michelle Williams još nije preboljela smrt supruga: Nova ljubav ne liječi bol

U radu je uvijek bio spas za američku glumicu, koja do danas nije preboljela smrt čovjeka svog života Heatha Ledgera, a sa svakom ulogom sve je bolja pa će za dramu ‘Sav novac svijeta’ vjerojatno biti nominirana za Oscara

U filmu "Sav novac svijeta", snimljenom prema istinitom događaju, otmici 16-godišnjeg unuka milijardera J. Paula Gettyja, koji u siječnju dolazi u naša kina, majku otetog dječaka koja očajnički pokušava nagovoriti djeda bogataša da plati otkupninu glumi Michelle Williams (37). U toj je ulozi tako uvjerljiva da se njezino ime našlo visoko na popisu mogućih kandidatkinja za Oscara, što bi joj bila već peta nominacija: dosad je u igri bila za "Brokeback Mountain", za "Blue Valentine" i za "Moj tjedan s Marilyn", u kojem se uz pomoć plastičnih umetaka na bokovima i blajhane kose potpuno transformirala u Marilyn Monroe u jednom od njezinih najranjivijih razdoblja te osvojila Zlatni globus, dok je lani bila nominirana za potresnu dramu "Manchester By the Sea".

Matt Damon, Michelle Williams and Christopher Plummer star in the mystery thriller Pictured: Michelle Williams Ref: SPL1639296 191217
Picture by: Splash News/TriStar

Splash News and Pictures
Los Angeles:310-821-2666
New York:212-619-2666
London:870-934-2666
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

" style="width:100%"/>
Splash News/TriStar
U filmu ‘Sav novac svijeta’ glumi majku otetog tinejdžera iz dinastije Getty

Priča o snimanju filma "Sav novac svijeta" gotovo je jednako dramatična kao događaj prema kojem je snimljen. Bezosjećajnog bogataša koji ne želi platiti otkupninu za unuka u prvoj je verziji igrao Kevin Spacey, ali kad su slavnog glumca muškarci iz njegove prošlosti optužili za seksualno napastovanje, redatelj Ridley Scott smjesta ga je izbacio iz ekipe i sve njegove prizore ponovno snimio s Christopherom Plummerom. I Michelle i Mark Wahlberg, koji glumi istražitelja angažiranog da uđe u trag otmičarima, drage su volje ponovili sve svoje scene s Plummerom, bez centa honorara, jer nisu željeli da propadne uloženi trud.

U filmu ‘Sav novac svijeta’ glumi majku otetog tinejdžera iz dinastije Getty

- Nisam mogla podnijeti pomisao da su vrijeme i stručnost Ridleya Scotta bili uzaludni i odmah sam pristala ponoviti snimanje bez naknade - rekla je Michelle. Tako je, unatoč komplikacijama i dodatnim troškovima od 10 milijuna dolara, film premijerno prikazan u Los Angelesu samo tri dana kasnije nego što je planirano.

BEVERLY HILLS, CA - DECEMBER 18:  (L-R) Mark Wahlberg, Charlie Plummer, Michelle Williams, and Ridley Scott attend the premiere of Sony Pictures Entertainment's
Getty Images
Na američkoj premijeri s Markom Wahlbergom, Charliejem Plummerom i redateljem Ridleyem Scottom

Na premijeri je Michelle zablistala sa svojom prepoznatljivom kratkom frizurom, bez ijednog komada nakita, tako da je do izražaja došla crvena svilena haljina Louis Vuitton, čije modele uglavnom nosi u svečanim prigodama jer ju je kreativni direktor Nicolas Ghesquière odavno odabrao za svojevrsno zaštitno lice te modne kuće. Michelle i bez njega ima stila: rado nosi vintage haljinice, traper i kožnate jakne, ali u svečanim prigodama nepogrešivo bira suzdržanu eleganciju dizajnera kao što su Valentino, Jason Wu, Balenciaga ili Oscar de la Renta, a kreacija Vere Wang koju je odjenula za dodjelu Oscara 2006. proglašena je jednom od najboljih haljina u povijesti Akademijinih nagrada.

Početak kratke i burne ljubavi s Heathom Ledgerom u filmu ‘Brokeback Mountain

U tom trenutku Michelle je bila na profesionalnom i životnom vrhuncu: film "Brokeback Mountain" u kojem joj je partner bio Heath Ledger, osvajao je publiku i kritiku, samo nekoliko mjeseci prije rodila je kćerkicu i činilo se kao da je postigla sve što je željela. Ali baš poput njenih filmova, život Michelle Williams pun je obrata koji nisu uvijek bili sretni. Premda vrlo sramežljiva, Michelle je oduvijek željela glumiti. Odrasla je u Montani, okružena prirodom, a kazalište i film otkrila je kad se s obitelji preselila u Kaliforniju. Bilo joj je samo 15 godina kad je napustila roditeljski dom i otišla u L.A. kako bi se mogla posvetiti glumačkoj karijeri. Tek je poslije završila dopisnu srednju školu.

1999 Michelle Williams, James Van Der Beek, Joshua Jackson, And Katie Holmes Star In
Getty Images
Proslavila ju je uloga u tinejdžerskom serijalu ‘Dawson’s Creek’

- Danas znam da je to bila glupa odluka. Pojma nisam imala u što se upuštam - kaže Michelle i priznaje da se sama jedva snalazila. Kad je sa 16 godina dobila ulogu u tinejdžerskoj seriji "Dawson’s Creek" koja se snimala u Wilmingtonu u Sjevernoj Karolini, preselila se onamo i prehranjivala se tako da je naručivala dvije pizze odjednom - jednu za večeru i drugu za sutrašnji doručak. "Dawson’s Creek" donio joj je popularnost, ali ne i uloge o kakvima je sanjala i zato je silno željela glumiti u "Brokeback Mountain", složenoj priči o zabranjenoj ljubavi. Na audiciji je redatelja Anga Leeja pokušala uvjeriti da je upravo ona idealan izbor jer je podrijetlom iz Montane, gdje se zbiva radnja. Da li zbog toga, ili zbog njezina talenta, Lee joj je dao ulogu koja ju je uvrstila na holivudsku A-listu, donijela joj nominaciju za Oscara, ali i sudbonosno joj odredila život jer je na snimanju upoznala godinu starijeg Australca Heatha Ledgera.

NEW YORK - NOVEMBER 30:  Actor Heath Ledger and his girlfriend actress Michelle Williams attend IFP's (Independent Feature Project) 15th Annual Gotham Awards at Chelsea Piers November 30, 2005 in New York City.  (Photo by Evan Agostini/Getty Images)
Getty Images
Obožavala je Heatha Ledgera, ali teško se nosila s njegovim demonima

- Okolnosti pod kojima smo se sreli bile su kozmičke - kaže Michelle. Sve se razvijalo vrlo brzo, snimanje su proveli zajedno i nedugo poslije ostala je u drugom stanju. - Sve se dogodilo odjednom. Kao da smo znali da moramo mnogo toga obaviti na brzinu jer nemamo previše vremena na raspolaganju - rekla je glumica. Par je kupio kuću u Boerum Hillu u Brooklynu, kći Matilda rodila im se u listopadu 2005. i u sljedećim mjesecima moglo ih se vidjeti kako šeću kvartom, odlaze u restorane, naprosto žive kao i svi drugi - za čime su oboje toliko čeznuli. U gostima kod Oprah Winfrey ponosno je Michelle istaknula da je mala Matilda isti otac.

NEW YORK - JANUARY 24: (ITALY OUT; NY DAILY NEWS, NEWSDAY OUT)  Media and mourners stand outside the townhouse that recently deceased actor Heath Ledger and actress Michelle Williams once shared on Hoyt St. January 24, 2008 in the Brooklyn borough of New York City. Ledger was found dead on Tuesday in a SoHo apartment that belonged to actress Mary-Kate Olsen. (Photo by Arnaldo Magnani/Getty Images)
Getty Images
Kuća u Brooklynu, u kojoj su 2005. ona i Heath Ledger zasnovali obitelj

Ali onda su Ledgera sustigli njegovi stari demoni i opet se odao drogama. Par se razišao u rujnu 2007., a ni šest mjeseci poslije, u siječnju 2008., Ledger je bio mrtav od predoziranja kombinacijom lijekova i droge. Bilo mu je 27 godina. Kad su našli njegovo beživotno tijelo, Michelle je bila daleko, na snimanju.

BROOKLYN, NY - JANUARY 23:  Flowers and cards are left in memory of actor Heath Ledger at the Brooklyn townhouse he once shared with his girlfriend, actress Michelle Williams on January 23, 2008 in Brooklyn, New York.  (Photo by Marcel Thomas/FilmMagic)
FilmMagic
Njegovi demoni uzrok su preprane smrti talentiranog glumca

- Srce mi je slomljeno. Molim vas, poštujte moju i kćerinu potrebu da ga oplakujemo same, daleko od javnosti - obratila se Michelle medijima, ali nije pomoglo: paparazzi su ih oblijetali, čekali u zasjedi pred kućom i pratili po ulici. - Preselili smo se iz Brooklyna na selo jer je situacija bila neizdrživa - objasnila je Michelle kojoj je u tom trenutku najvažnije bilo pružiti maloj Matildi spokojno djetinjstvo. Od tada kćer vodi sa sobom na snimanja te stvara dom gdje god da jesu, a Matilda pohađa mjesne škole; dok je, na primjer, u Detroitu snimala “Oz the Great”, u kojem glumi dobru vješticu, unajmila je kuću u predgrađu.

Robert O'neil/Splash News
Kći Matilda jedino je što joj je ostalo od ljubavi njenog života

O Ledgeru i njihovoj ljubavi Michelle rijetko govori. Ipak, kad je 2014. prodala kuću u Boerum Hillu, koju je dijelila s Ledgerom, priznala je da je neutješna. - Samo sam mislila o tome kako nas on sad više neće moći pronaći. To je bio naš dom, a sad ga više nema - rekla je Michelle, u rijetkom trenutku otvaranju duše. Jednako je “zakopčana” i kad su posrijedi drugi muškarci u njezinu životu: nedugo nakon Ledgerove smrti prohodala je s redateljem Spikeom Jonzeom, ali veza nije potrajala.

NEW YORK- OCTOBER 15: Michelle Williams and Spike Jonze at Gramercy Park hotel,sighting on October 15, 2008 in New York City.  (Photos by Justin Campbell/BuzzFoto/FilmMagic)
FilmMagic
Nova ljubav bio joj je i redatelj Spike Jonze (8), ali veze su joj zbog raznih razloga propadale

Jackson Lee / Splash News
Ljubavi je pokušala dati novu šansu - uz glumca Jasona Segela, zvijezdu serije ‘Kako sam upoznao vašu majku’

- Nije bilo vrijeme za to. Mislila sam da me jedino nova ljubav može spasiti od boli. Ali pogrešno. Samo mi je bilo još gore - priznala je Michelle u Vogueu. Veza s glumcem Jasonom Segelom pukla je zbog udaljenosti: premda su zajedno živjeli u New Yorku, on je zbog posla morao biti u Kaliforniji i stvari su postale prekomplicirane. Michelle je prije dvije godine kupila staru vilu u Ditmas Parku, opet u Brooklynu, za 2,5 milijuna dolara i dala je temeljito preurediti te je očito da namjerava ostati na Istočnoj obali.

Christopher Peterson/Splash News
Nova kuća u istom dijelu New Yorka, u kojoj danas živi s kćeri

Govorkalo se i da je neko vrijeme bila u vezi s piscem Jonathanom Safranom-Foerom, koji ima tu “prednost” da i on živi u New Yorku, ali Michelle o tome diskretno šuti. U noćne klubove ne zalazi, nije sklona nikakvim porocima, najradije je kod kuće uz dobru knjigu, a kao samohranoj majci na prvom mjestu su joj sreća i sigurnost kćeri. Hoće li Michelle biti ponovno nominirana, za ulogu majke otetog Paula Gettyja. i još važnije, hoće li napokon kući otići sa zlatnim kipićem, uskoro ćemo doznati. O njezinom privatnom životu najvjerojatnije nećemo doznati mnogo, osim ako nam to ona sama ne dopusti.

Linker
20. travanj 2024 00:58