U JAVLJANJU UŽIVO

Mirjana Posavec oglasila se nakon pada u nesvijest: ‘To nije bilo lako gledati mome suprugu i djeci‘

Nizak tlak razlog je zašto se iskusna novinarka HRT-a srušila usred javljanja uživo za središnji Dnevnik. Kaže kako je sada dobro, a iz predostrožnosti, javit će se liječnici za daljnje pretrage.

- Iznenađena sam odjekom nezgode koja mi se, nažalost, dogodila, i zaista se iskreno želim ispričati svim našim gledateljima koje je taj događaj uznemirio. Ni mom suprugu i djeci te roditeljima i obitelji nije bilo jednostavno to gledati. I njih sam uplašila. Nažalost, to se događa u programu uživo - rekla je iskusna novinarka HRT-a Mirjana Posavec.

Pozlilo joj je tijekom intervjua koji je u središnjem Dnevniku HRT-a vodila s Igorom Peternelom iz Domovinskog pokreta. Razgovarali su o odluci Miroslava Škore da podnese ostavku na mjesto predsjednika u Domovinskom pokretu. HRT-ova novinarka razgovor je vodila profesionalno, no u jednom trenutku u prijenosu uživo moglo se vidjeti kako Posavec gubi ravnotežu.

Nakon što ju je ‘zanijelo‘ na jednu stranu, postupno je nestala iz kadra, na prijenosu koji nije odmah prekinut mogao se čuti i udarac. Novinarka je pala.

image
Mirjana Posavec tijekom intervjua s Igorom Peternelom
HRT

"Iznenadio me broj poziva i poruka koje sam dobila. Zahvaljujem svima. Dobro sam. Godišnji odmor će mi zbog svega početi dva dana ranije nego što sam planirala. Inače, taj utorak mi je rano počeo, obiteljskim obvezama prije posla, a onda se tijekom poslijepodneva dogodila ostavka g. Miroslava Škore i taj sam zadatak preuzela za središnji Dnevnik. U toj brzini nisam pazila pijem li dovoljno tekućine, što se u kombinaciji s vrućinom u prostoriji iz koje sam se javljala, iako su ljubazni domaćini u Domovinskom pokretu upalili klimu, i maskom na licu pokazalo lošim. Pao mi je tlak i samo sam osjetila iznenadnu slabost nadajući se da ću uspjeti izgurati javljanje do kraja i zahvaliti gostu na vrijeme. Ali, na moju veliku žalost, nisam", rekla je Posavec za Gloria.hr.

Uplašila je i voditelja Dnevnika Đuricu Drobca koji je u studiju rekao kako se nada da je kolegica dobro.

Čitajte i: Usred javljanja za Dnevnik HRT-ovoj novinarki pozlilo: Mirjana Posavce zabrinula gledatelje i kolege, no sad je dobro

"Zahvaljujem i mom snimatelju tona Tomislavu Radiću koji me dočekao u tom mom teturanju, tako da sam prošla bez vidljivih posljedica", dodala je Posavec. Matea Jozeljić iz Domovinskog pokreta odmah joj je pozvala Hitnu pomoć.

"Ustanovili su da mi je tlak nizak. Ostalo je bilo u redu. Naravno, javit ću se svojoj liječnici i vidjeti trebam li obaviti još koji pregled", zaključila je novinarka.

Linker
17. travanj 2024 14:35