senzacija

Mladi glazbenik s Krka svojim pjesmama osvaja sve glazbene platforme, na TikToku ga prati 870 tisuća ljudi

Pjesma Frana Vasilića na YouTube kanalu pogledana je više od milijun i šesto tisuća puta.

Iako se još nije probio na hrvatsku glazbenu scenu, mladi glazbenik s otoka Krka, 21- godišnji Fran Vasilić, na platformi TikTok ima više od 870 tisuća pratitelja koji obožavaju njegovu glazbu. Debitantski album 'Retrovizor' objavio je u rujnu prošle godine na svim streaming servisima, a njegova pjesma 'Eyes Blue x Heather' na YouTube kanalu pogledana je više od milijun i šesto tisuća puta. Ovaj talentirani mladić osebujnog glasa i pomalo retro izgleda, svoju glazbu opisuje kao bedroompop/indie, a glazbeni uzori su mu The Strokes, Rex Orange County, Djo,Her's i Joji, a od odmaćih glazbenika voli domaći glazbeni duet Valentino Bošković.

Svoj album prvijenac počeo je raditi početkom prošle godine nakon gubitka bliske osobe kojoj je posvetio pjesmu 'Twenty Twenties', a nakon početka pandemije krenuo je raditi i na ostalim pjesmama. Fran, naime, studira politologiju u Amsterdamu, a vrijeme bez fakulteta posvetio je svojoj glazbi.

Ime albuma asocira da se pjesme odnose na neka njegova bivša iskustva, ponajviše ona emotivna, prilično netipična za osobu koja je tek praktički zakoračila u život. Domaći glazbeni kritičari koji su otkrili ovog talentiranog mladića, kažu da se radi o potentnom glazbeniku koji će prije zasjati na nekom stranom muzičkom nebu nego na ovom našem domaćem. No, nema sumnje da on već ima vjernu glazbenu sljedbu jer mu i najnovija pjesma 'A Lovesong for Whoever' koju je objavio na YouTubeu prije samo nekoliko dana ima skoro 17 tisuća pregleda.

Linker
23. travanj 2024 15:32