GEORGE KRAYCHYK/EVERETT/PROFIMEDIA
Slava ga zamalo ubila

Mnogi su ga već otpisali zbog problema s ovisnošću, no zvijezda ‘Igre prijestolja‘ se vraća

Pred zvijezdom hit serijala velik je profesionalni izazov: opet glumi ratnika, ali ovaj put je riječ o naslovnoj ulozi u Shakespeareovom ‘Henrikom V‘ kojom se vraća glumi nakon što se gotovo uništio ovisnošću.

Pred zvijezdom hit serijala velik je profesionalni izazov: opet glumi ratnika, ali ovaj put je riječ o naslovnoj ulozi u Shakespeareovom ‘Henrikom V‘ kojom se vraća glumi nakon što se gotovo uništio ovisnošću.

Pred engleskim glumcem Kitom Harringtonom, znanim kao John Snow iz serijala Igra prijestolja, velik je profesionalni izazov. Poslije dugog izbivanja iz javnog života, borbe s alkoholizmom i depresijom zbog čega se prije dvije godine sam prijavio na odvikavanje, prihvatio je jednu od najzahtjevnijih kazališnih uloga: u londonskom teatru Donmar, od sredine veljače do 9. travnja tumači naslovnu ulogu u Shakespeareovom Henriku V. Na neki način se vratio ulozi ratnika, fahu kojim se proslavio u jednoj od najgledanijih serija svih vremena, snimanoj i u Dubrovniku. Paralelno s fascinantnom, raskošno ekraniziranim pričom o borbi za vlast u Westerosu, i zgodan glumac postao je globalni fenomen.

"Dio mene pokušava pobjeći od usporedbe s Johnom Snowom, ali u isto vrijeme, usporedba mi se sviđa. Svjestan sam da velik dio publike, koja dolazi u kazalište na našu predstavu, želi vidjeti mene. Uživam imati obožavatelje", kaže glumac u rijetkom istupu u javnost, za magazin The Guardian. Osjećaj je to koji mu se jako svidio tijekom snimanja svih osam sezona GOT-a u od 2011. do 2019., u kojem je tumačio ključan lik i izazvao lavinu protesta fanova kad su ga scenaristi privremeno "ubili".

Čitajte i: Charlize Theron ubila je baš sve iluzije o Tomu Hardyju: ‘On je agresivni ku*in sin‘

image

S Rose Leslie upoznao se na snimanju hit serije gdje su glumili par

JOSIAHW/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Priznaje da je bio opijen slavom u tolikoj mjeri da se okrenuo boci pokušavajući prihvatiti činjenicu da serija ide svom kraju. I da više ništa neće biti isto.

"Ovo je vrlo ovisan posao", priznaje miljenik žena čiji je odlazak na "wellness retreat” na vrhuncu slave, kako bi riješio neke osobne probleme" prije emitiranja finala “Igre prijestolja” 2020., šokirao svijet. A sada kao Henry V. ovih dana opet uživa u pljesku, dobrim kritikama, ali ovaj put nema opijenosti. Dovoljno je bilo, kaže, da tijekom proba za predstavu pogleda u prvi red gledališta gdje mu je podršku pružala supruga Rose Leslie s njihovim sinčićem koji je ovih dana proslavio prvi rođendan. Oni su njegovo "uzemljenje", razlog zbog kojeg svom glumačkom egu više ne dopušta da poleti previsoko i opet se dovede u situaciju postati ovisan o pljesku i odobravanju fanova.

Podsjetimo, škotsku glumicu Rose Leslie upoznao je 2011., na setu "Igre prijestolja", gdje su tumačili uloge ljubavnog para i imali nekoliko vrućih scena seksa. Njihova kemija bila je jedan od razloga zbog kojeg se gledala serija, sve dok scenaristi lik Rose Leslie, ratnicu Ygritte, 2014. nisu odlučili ukloniti i John Snowa "spetljati" s majkom zmajeva, Daenerys. Kit Harrington i Rose Leslie nastavili su romansu izvan seta: vjenčali su se u lipnju 2018. godine Od tada kao da su "propali u zemlju", on je bio na odvikavanju, ona je bila trudna i poslije poroda bavila se djetetom, a kako žive u renoviranom zdanju iz 15. stoljeća vrijednom 1,75 milijuna funta, u malom selu u grofoviji Suffolk, s vremenom su prestali privlačiti pozornost fotografa. To su, čini se jedva dočekali: on je u međuvremeno došao sebi te je trijezan dvije i pol godine.

Od samouništenja ga je, kaže, spasila obitelj.

"Na dobrom sam putu oporavka. Osjećam se kao druga osoba, prizemnija, staloženija. Zahvalan sam što sam se otrijeznio netom prije nego što sam dobio dijete", zaključuje glumac. U međuvremenu se malo promijenio, skratio kosu, obrijao brkove i bradu, ali je i dalje neodoljiv. Život koji vodi očito mu godi: nakon teškog razdoblja, John Snow spreman je na novi uzlet.

Čitajte i: Najdramatičnija izdanja s Met Gale: Kim Kardashian kao sado-mazo dama, Rihanna u ‘bubble‘ kreaciji, a J.Lo kao kaubojka

Linker
26. travanj 2024 17:02