Monica Lewinski bila je gost na TED konferenciji
 Splash News
ne želi biti žrtva

Monica Lewinski 20 godina od afere: 'Sada znam da više nisam sama u borbi'

Monica Lewinsky napisala je esej u Vanity Fairu na temu #MeToo i kako je cijela kampanja gdje su žene progovorile o raznim oblicima napastovanja promijenila njezinu perspektivu.

Kada je 1998. godine, u javnosti izašla njena afera s tadašnjim predsjednikom Bilom Clintonom, bili su to, bez sumnje, najmračniji dani njenog života. Danas, 20 godina kasnije Monica nikada nije bila snažnija i uspješnija. U Kaliforniji je nakon afere dizajnirala torbice i promovirala preparate za mršavljenje, a 2005. godine odselila se u Englesku i završila psihologiju. Danas je aktivistkinja i predaje na fakultetu i više ne želi biti žrtva.

The Television Industry Advocacy Awards Gala at Sunset Tower Hotel on Friday, September 18, 2015 in Los Angeles. 
<P>
Pictured: Monica Lewinski
<B>Ref: SPL1131188  180915  </B><BR/>
Picture by: C. Steffens/Press Line/Splash<BR/>
</P><P>
<B>Splash News and Pictures</B><BR/>
Los Angeles:	310-821-2666<BR/>
New York:	212-619-2666<BR/>
London:	870-934-2666<BR/>
<span id=Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

" style="width:100%"/>
C. Steffens/Press Line/Splash
Monica na crvenom tepihu

44-godišnja Monica priznala je da pati od post traumatskog stresnog poremećaja, a smatra da se tijekom istrage dogodila zlouporaba vlasti. Čak je glavni tužitelj istrage prešao granicu dobrog ukusa tijekom njihovog susreta na božićnoj večeri. "Dodirivao mi je ruku i lakat. Bilo mi je iznimno neugodno.", rekla je Lewinsky.

Nakon što je izašla priča o holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu protiv koga je dignuto čak šezdeset optužbi za zlostavljanje, počela je dobivati poruke potpore. "Odahnula sam. Znala sam da više nisam sama u ovoj borbi", rekla je Lewinsky koja je čitav život nosila breme afere s bivšim predsjednikom Billom Clintonom (74). I dok su njemu javnost i supruga Hillary ipak oprostili preljub, ona se dugi niz godina morala nositi s posljedicama. Ta avantura obilježila je njezinu karijeru budući da je nakon svega, nitko nije želio zaposliti. U tom periodu, bila je tužna i van sebe, a zbog prejedanja.

Linker
22. travanj 2024 16:32