Od malih nogu

Možete li ju pronaći? Naša glazbena diva Josipa Lisac pokazala kako je zapravo počela

Pjevačica je kao iznimno talentirano dijete vrlo rano pristupila ozbiljnom zboru te je od svoje 10. godine konstantno u glazbi.

Pjevačica Josipa Lisac već godinama njeguje poseban imidž zbog kojeg je prepoznatljiva i nezamjenjiva osobnost na sceni. Osim svojim unikatnim glasom, načinom pjevanja, odabirom pjesama i suradnika Josipa se ističe i posebnom suradnjom s dizajnerima. Također kosu koju godinama boji u crveno, usklađuje sa šminkom koja uvijek zaokruži priču.

Poznata je i Josipina priča o počecima solo karijere, vremenu kada je upoznala ljubav svog života Karla Metikoša, no nije toliko poznato kada i gdje je Josipa zapravo počela pjevati. Kao i mnoga talentirana djeca i kasnije velike zvijezde i kod Josipe je taj dar prepoznat još u mladosti.

Na Instagram profilu naše dive osvanula je fotografija iz njenog djetinjstva u kojem se vidi što je radila kao osnovnoškolka.

"Kao dijete izuzetnog glazbenog talenta, Josipa već u 10. godini postaje članicom Dječjeg zbora Radio-televizije Zagreb. Zbor je oformljen 1961., a već 1962. dobiva Grand prix na natjecanju u Francuskoj, kao najbolji dječji zbor na svijetu", piše uz fotografiju Josipe i njenog zbora koja je slikana ispred HNK u Zagrebu.

Čitajte i: Desetljeća ljubavi i boli: Josipa Lisac priprema nešto posebno za 30. obljetnicu odlaska njenog Karla

Možete li ju pronaći?

Na crno bijeloj fotografiji Josipa pozira s mnogobrojnim kolegama iz zbora i njihovim zborovođom, sva su djeca obučena u uniforme na tamne suknje ili hlače odjenuli su bijele košulje s ukrasnim kravatama. Možete li pretpostaviti koja od mladih pjevačica u zboru je današnja diva Josipa Lisac?

Ono što se obično smatra njenim počecima je pjevanje prije nego se udružila s ljubavi svog života - Karlom Metikošem, no to je trajalo godinama.

Ljubavna priča Josipe Lisac i Karla Metikoša jedna je od često prepričavanih. Upoznali su se 6. veljače 1971. u Petrinji na jednom nastupu, i zaljubili na prvi pogled.

Iako je mlada Josipa iza sebe već tada imala godine pjevačkog iskustva i sama nadalje u razgovorima ističe Karlovu ulogu u svom životu, bio joj je nepresušna inspiracija i podrška, te joj je pomogao da izgradi zavidnu pjevačku karijeru te se svojim nevjerojatnim glasom na sceni izdvoji kao unikatna umjetnica.

Uz Ivicu Krajača, Karlo je bio autor svih pjesama na Josipinom prvom albumu "Dnevnik jedne ljubavi", koji je publika s oduševljenjem prihvatila, a to je bio samo početak dugogodišnje suradnje, iza koje se krio skladan, zaljubljen par čija je veza bila puna poštovanja i razumijevanja.

Predivna ljubavna priča nije stala ni nakon dvadeset godina, kad je 1991. godine Karlo tragično preminuo. Zauvijek je ostao jedini muškarac u životu i srcu neponovljive glazbene dive.

Linker
19. travanj 2024 17:11