TEŠKE OPTUŽBE

Mučna sudska trakavica Amber Heard i Johnnya Deppa: Seks, nasilje i spletke

Američka glumica vodi sudsku bitku s bivšim suprugom, a na suđenju su na vidjelo izašle ne baš tako laskave stvari. Bivši supružnici u turbulentnom braku bili su samo 15 mjeseci.

Tko je bio agresor, a tko žrtva u kratkotrajnom i nasiljem ispunjenom braku holivudskih zvijezda Amber Heard (36) i Johnnyja Deppa (58), pitanje je toliko zamršeno da će ga sedmeročlana porota suda u virdžinijskom gradu Fairfaxu razmatrati punih šest tjedana i pritom saslušati oko 120 svjedoka. Među ostalim, svjedočit će hipermilijarder Elon Musk te slavni glumci Ellen Barkin, Paul Bettany i James Franco. Iz sudnice u Fairfaxu potekla je nova bujica prljavština od kojih se zaraćeni bivši supružnici, bez obzira na ishod spora, nikad neće posve oprati.

Nemilosrdno sudsko i medijsko prepucavanje već im je oboma osjetno srozalo ugled i ugrozilo karijere, osobito Deppu, koji je već dvije godine bez posla. Pomalo enigmatična Amber Heard u sudnici djeluje manje uzdrmano od bivšeg supruga. Muško nasilje i seksualno zlostavljanje, tvrdi, preživjela je još u ranoj mladosti. Rođena je u Austinu i odgajana u katoličkoj vjeri, a sa 16 godina postala je ateistkinja nakon što joj je najbolja frendica poginula u prometnoj nesreći. Pohađala je katoličku srednju školu iz koje je sa 17 godina pobjegla u Los Angeles kako bi postala manekenka i glumica. U Hollywoodu se probila 2008. ulogom u komediji “Ananas ekspres”.

image

Na sudu su izašle teške optužbe oba supružnika

EVELYN HOCKSTEIN AFP

Dvije godine kasnije u intervjuu s Ellen DeGeneres otkriva da je biseksualka. Tadašnja joj je partnerica bila američka fotografkinja Tasya Van Ree. Najteže joj je, kaže, bilo objasniti roditeljima, Teksašanima tradicionalnog kova, da je u ljubavnoj vezi sa ženom. Prolili su mnogo suza dok na koncu nisu procesuirali i prihvatili šokantnu spoznaju da im je kći ne samo ateistkinja i vegetarijanka nego, božesačuvaj, i lezbijka.

image

Krajem prošle godine prekinula je dugogodišnju vezu s filmašicom Biancom Butti

OVOWAZZA/BACKGRID/BACKGRID U

- Ne lijepim si etikete, imala sam uspješne veze s muškarcima, a sada i sa ženom. Volim koga volim; bitna je osoba - tumačila je Heard.

Romansu s fotografkinjom, koja je trajala od 2008. do 2012., također je obilježila barem jedna nasilna epizoda: Amber je 2009. na aerodromu u Seattleu fizički napala Tasyu. Intervenirala je policija, glumicu su priveli i pritvorili, no taj je incident prošao bez podizanja optužnice.

image

Fotografkinju Tasyu Van Ree, s kojom je provela četiri godine, fizički je napala 2009.

BRIAN TO FILMMAGIC

Kolegu Johnnyja Deppa upoznala je 2011. dok su zajedno snimali film “Portorikanske noći: dnevnik opijanja”. Početkom sljedeće godine, nedugo nakon što je Deep izašao iz 14-godišnje veze s Vanessom Paradis, postali su par. Zaručili su se 2014., vjenčali u veljači 2015. i razveli nakon 15 mjeseci braka. Prljavo rublje iz njihove bračne ložnice taloži se u javnosti još otkako je Amber 2018. u uglednom Washington Postu objavila kolumnu gdje je Deppa indirektno optužila za obiteljsko nasilje. Potom je Johnny, već ozbiljno načet drogom i alkoholom, uzvratio sudskim tužbama. Uz ostalo, tvrdi da mu je Amber nabijala rogove s Leonardom DiCaprijem, Channingom Tatumom, Jamesom Francom i Elonom Muskom. Dok je Depp 2016. snimao u Australiji, vlasnik Tesle mu je navodno oskvrnuo bračnu postelju seksom utroje s Amber Heard i manekenkom Carom Delevingne.

- S Amber sam se počeo viđati nekih mjesec dana nakon što je podnijela zahtjev za rastavu braka - branio se Musk. - Cara i ja smo samo prijatelji, nikad nismo bili intimni, što i ona može potvrditi.

Elon Musk bi o detaljima svog sporadičnog dvogodišnjeg odnosa s Amber trebao govoriti i kao svjedok na suđenju u Virginiji. Pretpostavlja se da će svjedočiti u njezinu korist, baš kao i James Franco, s kojim je glumila u filmu “The Adderall Diaries”. U svibnju 2016. sigurnosna kamera snimila ih je kako zajedno izlaze iz lifta u zgradi gdje je Amber živjela s Deppom. Je li je samo dopratio do stana ili je posrijedi bilo nešto više od pukog kavalirstva, o tome bi se Franco, deklarirani ovisnik o seksu, trebao izjasniti pod zakletvom.

image

Nakon Deppa ljubila je i Elona Muska

MEDIA-MODE/SPLASH/PROFIMEDIA

Amber je u siječnju 2020. pronašla novu partnericu, američku filmašicu Biancu Butti, koja se u to vrijeme drugi put borila s rakom dojke. Veza im je potrajala oko godinu dana, a zatim se zvijezdi filmskog serijala “Aquaman” ostvario san o majčinstvu. Prošlog proljeća dobila je kćer koju je nazvala Oonagh Paige. Budući da zbog medicinskih razloga nije mogla zanijeti, dijete je rodila surogat-majka.

- Oonagh Paige je početak ostatka mog života - ponosno je objavila samohrana majka Amber Heard. Mnogo se spekuliralo tko bi mogao biti otac njezina djeteta, no ona je sva prava na roditeljstvo zadržala samo za sebe. Suđenje u Fairfaxu, koje se uživo može pratiti na portalu CourtTV.com, dokazuje da briga o bebi nije otupila oštricu njezine borbe protiv nekoć nedodirljivog Johnnyja Deppa. Amber svoj slučaj stavlja u širi kontekst borbe za ženska prava. Nije tu, veli, samo riječ o obiteljskom nasilju nego i o visokoj cijeni što je plaćaju žene kad se usude suprotstaviti moćnim zlostavljačima. Svojedobno je takve muškarce usporedila s Titanicom: kad-tad svaki naleti na santu koja će ga potopiti.

Linker
19. travanj 2024 01:11