Proljeće u gradu

Najpopularnija ‘proljetna‘ ulica: Marijana Batinić otkrila ‘instagramerski‘ raj u Zagrebu

Marijana Batinić nekoliko puta je naglasila koliko joj je lijepa jedna zagrebačka ulica u kojoj obožava boraviti, ali i fotografirati se.

Nakon što je niz nesretnih okolnosti, od pandemije do dva potresa, 'decentralizirao' centar Zagreba, brojni građani okrenuli su se drugim kvartovima i ulicama koje se ne nalaze u strogom središtu metropole. Tako nastaju neke nove 'špice' i okupljališta, koja polako zamjenjuju omiljeno mjesto neobaveznog druženja, koje je donedavno predstavljala Bogovićeva ulica i Cvjetni trg. Nakon što se urbana špica premjestila u Martićevu, sada je zahvaljujući proljeću i rascvjetanim krošnjama, pozornost na sebe skrenula i Ulica Bogoslava Šuleka, koja se nalazi istočnije od spomenutih lokacija.

Voditeljica Marijana Batinić definitivno je obožavateljica ove lokacije, a objasnila je i zašto. "Je li ovo najljepša zagrebačka ulica?", pitala je na početku objave voditeljica uz nekoliko idiličnih fotografija snimljenih ispod rascvjetanih stabala. Zatim je i otkrila gdje je ta nova, šarena, zagrebačka 'špica'.

"Ovog proljeća nisi ništa na Instagramu napravio ako u Šulekovoj nisi opalio jednu, dvije, tri, osamsto fotki. Sad kad opet počinje zimsko razdoblje, posebno su mi drage ove idilične proljetne sličice", našalila se Batinić.

Čitajte i: Marijana Batinić u rodnom gradu puni baterije za veliki događaj u životu svake žene

Voditeljica je otkrila da zbog posjeta ovoj ulici, zna malo i 'produljiti' rutu kretanja, kako bi uživala u prizoru, a pritom je dobila i ideje za uređenje vrta.

Gdje se može nabaviti to stablo?

"I kad imam obaveze par ulica dalje, parkiram baš tu, malo zbog mirisa i boja, a malo jer odmjeravam ova stabla japanske trešnje... Može li se negdje nabaviti baš odraslo stablo, a da ga ne čupam iz ulice? Pitam za prijateljicu", našalila se Marijana.

To nije prvi put da je zadivljeno objavila nešto iz spomenute ulice koja se nalazi u istočnom dijelu šireg centra Zagreba. Tako je na Dan planeta Zemlje odabrala baš fotografiju rascvjetane Šulekove koju je snimila za volanom iz auta. "Ne možeš ne zastati na tren..", poručila je zadivljena Marijana.

Televizijska voditeljica uživa u Zagrebu s povremenim odlascima u rodni Split, te na taj način najbolje moguće iskorištava porodiljni dopust nakon rođenja kćerkice Roze.

Linker
22. travanj 2024 14:17