PONOVNO ZAJEDNO

Najromantičniji filmski par! Nakon Orkanskih visova i Engleskog pacijenta spaja ih - odiseja

Francuska glumica Juliette Binoche i engleski glumac Ralph Fiennes zvijezde su nove ljubavne filmske pustolovine nadahnute pričom o Odisejevom povratku kući.

Talijanski redatelj Uberto Pasolini na setu filma The Return (Povratak) okupio je zvjezdanu ekipu predvođenu engleskim glumcem Ralphom Fiennesom i francuskom glumicom Juliette Binoche, čija se priča temelji na epskoj antičkoj priči o Odisejevom povratku kući iz Trojanskog rata.

image

Smatraju ih jednim od najromantičnijih filmskih parova

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

U njemu 59-godišnji Fiennes igra naslovnu ulogu antičkog pustolova koji se nakon dva desetljeća izbivanja vraća kući, sinu Telemahu i vjernoj ženi Penelopi na Itaki, koja je u međuvremenu posatala zatočenica u vlastitoj kući, okružena proscima jer se smatra da je stari kralj odavno - mrtav. Lijepu i vjernu Penelopu glumi 58-godišnja Binoche.

image

Engleski pacijent osvojio je čak devet Oscara 1997.

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

"Osjećam se polaskanim što ću jednu od najvećih priča svjetske književnosti prenijeti na filmsko platno uz dvoje sjajnih glumaca u glavnim ulogama. Njihova neustrašivost i predanost radu za mene su dragocjeni", izjavio je redatelj Uberto Pasolini i dodao kako se njegov film može žanrovski okarakterizirati kao psihološki triler.

image

Glumci Ralph Fiennes i Juliette Binoche zvijezde su filma 'Orkanski visovi' iz 1992.

JOHN SHERBOURNE/DAILY MAIL/SHUTTERSTOCK

"Riječ je o povratku traumatiziranog ratnog veterana, koji mora ponovno pribjeći nasilju da spasi svoje voljene. U našem filmu neće biti spektakularnih čudovišta, bogova i mitskih bića, radi se isključivo o ljubavi, čežnji i nadii", kaže Pasolini.

Čitajte i: ‘IT‘ par devedesetih! S Njom je Johnny Depp doživio najveću strast i zaluđenost

Svaka prava ljubavna priča je bezvremenska i time uvijek aktualna, a takva su bila i dva prethodna filma Orkanski visovi iz 1992. i Engleski pacijent iz 1996. u kojima su se Ralph Fiennes i Juliette Binoche našli zajedno pred kamerom.

image

Ralph Fiennes, Kristin Scott Thomas i Juliette Binoche ponovno su se okupili na proslavi dvadesete godišnjice Engleskog pacijenta u Rimu 2016.

MARIA LAURA ANTONELLI/AGF/SHUTTERSTOCK

Ratna drama britanskog redatelja Anthonyja Minghelle dobila je čak devet zlatnih kipića na dodjeli Oscara 1997. uključujući one za najbolji film i najbolju sporednu žensku ulogu, koja je pripala Juliette Binoche.

Linker
15. travanj 2024 15:39