Veliko slavlje

Najstarija ‘tinejdžerka‘ na svijetu oduševila za okrugli rođendan: Iris Apfel pokazala kako proslaviti ‘stotku‘ sa stilom

Godine su kod Iris definitivno samo broj, a u prvih sto godina života ikona stila nije prestala raditi. Nedavno je izdala novu kolekciju okvira za naočale, a i rođendan je proslavila kako njezinoj nevjerojatnoj energiji i modnom izričaju priliči.

Ikona stila i omiljeno lice 'aktivnog starenja', Iris Apfel jučer je proslavila stoti rođendan, a nekoliko dana prije predstavila je novu kolekciju okvira za naočale naziva “The Iris Apfel Zentennial” koju prodaje globalni lider u maloprodaji naočala Zenni.

Dvanaest velikih okvira izazovnih, šarenih naočala obilježilo je prvih sto godina života legendarne Iris koju često viđamo u takvim modnim dodacima. Veliki okvir naočala Iris je odabrala i za proslavu rođendana u glomaznoj crnoj haljini s bijelim točkicama u kojoj je pozirala na ogromnim rođendanskim balonima.

Da su godine samo broj slaže se Iris rođena u Queensu prije sto godina, koja vjeruje da ju mladom ne drže kozmetički zahvati u koje zapravo ni ne vjeruje, već način razmišljanja - znatiželja, smisao za humor i otvorenost za nova iskustva.

Čitajte i: Dizajnerski dodir Iris Apfel i najmanje seksepilan odjevni komad čini neodoljivim

Od malena su ju privlačile modne krpice

Osim načina razmišljanja, Iris će definitivno ući u povijest i zbog neponovljivog i hrabrog modnog izričaja kojem se svi divimo. Iako je dizajnerica još u djetinjstvu pokazala interes za modu igrajući se s tkaninama i unatoč tome što je kasnije sa suprugom Carlom s kojim je u braku bila 68 godina, osnovala i vodila tekstilnu manufakturu Old Weavers, svjetsku slavu stekla je tek u svojim kasnim osamdesetima. Ove je godine uvrštena i na Forbesovu listu najutjecajnijih žena starijih od 50 godina!

Pravila su tu da se krše

Njezin stil odijevanja ne slijedi nikakva pravila jer bi ih, kako je jednom prilikom priznala Iris, samo kršila pa spaja dizajnerske komade s krpicama s buvljaka zbog čega ju je prepoznao i Costume Institute njujorškog Met-a te joj posvetio izložbu naziva "Rara Avis: The Irreverent Iris Apfel" (Rijetka ptica). Prema njenom životu je snimljen i dokumentarni film "Iris" još 2014., a četiri godine kasnije dobila je i svoju prvu Barbie lutku.

Čitajte i: Žene starije od 50, koje mijenjaju svijet: Forbes je upravo objavio popis najutjecajnijih žena

Živimo li dovoljno dugo, sve krpice će nam ponovno zatrebati

"Gerijatrijska starleta" kako je jednom samu sebe iz šale prozvala, čuva svoje cipele s vjenčanja jer smatra da što se mode tiče, sve se vraća, a ako živimo dovoljno dugo, sve će nas ponovno dočekati.

"Nisam lijepa i nikada neću biti lijepa, ali nije važno. Imam nešto puno bolje od toga. Imam stil", izjavila je dizajnerica čija tajna dobrog izgleda možda leži i u zdravoj prehrani čiji je veliki pobornik. U svakom slučaju vjerujemo da se ovakva ikona stila i načina života rađa samo jednom u sto godina, pa nek joj je sretna prva stotka!

Linker
20. travanj 2024 06:41