NOVI POČETAK

Nakon 18 godina staža skoro završila u Švicarskoj kao čistačica: Ivana Paradžiković prvi puta se prijavila na burzu rada

Nakon nekoliko mjeseci bez posla, poznato televizijsko lice, Ivana Paradžiković potpisala je ugovor sa Zavodom za zapošljavanje i krenula u nove poslovne avanture, o svemu je iskreno progovorila na Instagramu.

Nakon što je u svibnju napustila Novu TV, Ivana Paradžiković je pod posebnim povećalom javnosti - prvi puta u kontekstu privatnog života koji je, barem na njezinim društvenim mrežama, trenutno i njoj u fokusu.

Bilo je to prvo ljeto nakon 18. godine koje je nekadašnje zaštitno lice emisije "Provjereno" provelo neradno. Bivša voditeljica i urednica iste emisije ljetos je uživala na otocima i na obali, a o tome je redovito obavještavala javnost putem društvenih mreža.

No i to će se ubrzo promijeniti - potvrdila je Ivana posljednjom objavom na Instagramu u kojoj je progovorila o onome što je prolazila proteklih mjeseci - nakon odlaska s Nove TV.

'Bilo me strah. Priznajem to'

"Prvi put u životu bila sam...nezaposlena. Na burzi. Od svoje 18. ja radim! U počecima i nekoliko poslova paralelno. Dizanje u 5 pa odlazak u tiskaru, popodne televizija, navečer u garderobi na partyjima..Znalo se dogoditi i 48 sati bez sna...Samo s posla na posao. S posla na posao. Nakon 18 godina staža, pred svoj 40-ti...ja sam nezaposlena! Srijemica u meni je doživljavala horor života. Odrasla i odgojena u obitelji gdje je rad jedina valuta koja se cijeni i poštuje. Težak, mukotrpan rad. Ništa preko noći i ništa lagano. Treba platiti kredite, treba živjeti, pre-živjeti...bilo me strah. Priznajem to. "Čile...piči, ne žali, makar sutra ležali"...u glavi mi se vrtjela rečenica koja me definirala, koju je tata znao izgovarati u teškim vremenima. Jer vremena su bila teška. Pičila sam. Nisam žalila.

Čitajte i: Nakon dugog i toplog ljeta, Ivana Paradžiković otputovala u BIH: Svi se pitaju samo jedno, kada će se oglasiti o poslu?

U igri su bile opcije a, b i c. Opcija c je bila otići kod prijateljice u Švicarsku čistiti hotel. Par mjeseci dok ne smislim što ću. Svaki posao je posao. Raditi nije sramota.

Ali, život je opet bio dobar prema meni. Danas je dan kada slavim.

Upravo sam potpisala ugovor sa Zavodom za zapošljavanje. Na temelju poslovnog plana država mi je odlučila dati vjetar u leđa, pogurati me da si nabavim opremu, da mogu raditi ono što volim, ono što najbolje znam! U cijeloj toj birokratskoj zavrzlami, administraciji, formularima i dokumentima...upoznala sam masu divnih ljudi; ljudi koji su me pomagali savjetom, ohrabrenjima. Svi oni čine sustav. Sustav koji tako često kritiziramo, gazimo, a gotovo nikad ne hvalimo.

Danas, kada slavim novi početak, želim zahvaliti svim tim ljudima na šalterima, prvoj liniji naše frustracije, adresama koje uglavnom dobiju sve najlošije od nas.

Hvala vam. I hvala ti živote. Stari bi bio ponosan. Ja i moja nova torba simboličnog imena. Šokica. Spremne smo", napisala je Paradžiković u opisu fotografije na kojoj pozira u zelenom odijelu koje je uparila s tenisicama iste boje.

Čitajte i: Novi poslovni pothvat! Severina će biti kolegica Ivani Paradžiković, na regionalnoj televiziji imat će svoju emisiju?

Nedavno je bila u susjednoj Bosni i Hercegovini te je mnoge iznenadila što se nije pojavila na Weekend Media Festivalu u Rovinju gdje su bili brojni njezini kolege, a gdje se najavljivalo i da će biti predstavljeni detalji o novoj televiziji, UNA TV na kojoj bi trebala voditi svoju istraživačku emisiju. Uz nju je navodno Severina dobila angažman kao voditeljica talk-showa, a novi multimedijski servis u Hrvatskoj, Srbiji i BiH najavio je da će najnovijim tehnologijama i emisija imati drugačiji pristup televizijskom sadržaju.

Pokretač medijskog projekta je Foundcenter Investment GmbH iz Berlina, specijaliziran za financiranje preko institucionalnih i privatnih investitora, a idejni začetnik projekta je Dejan Jocić, dok je direktor informativnog programa Zoran Kusovac.

Nova stepenica u karijeri

O tome bivša voditeljica i urednica Provjerenog za medije nije htjela govoriti izjasnivši se tek kako će se o tome oglasiti kada će za to biti vrijeme. Možda je put u Sarajevo bio razlog posljednjih dogovora s vodstvom novog servisa, a objavom na Instagramu potvrdila je da nas očekuje zasigurno nešto "veliko".

01 - Modified: 2021-09-30 18:17:54 - Feat.: 1 - Title: Kreće ‘Dodikova TV‘: Doznali smo koja poznata lica pregovaraju o prelasku i gdje će biti ZG studio 02 - Modified: 2021-11-11 10:06:29 - Feat.: 1 - Title: Ivana Paradžiković podijelila nesvakidašnji događaj s benzinske: ‘Podsjetio me da je život čudo!‘
01 - Modified: 2021-09-30 18:17:54 - Feat.: 1 - Title: Kreće ‘Dodikova TV‘: Doznali smo koja poznata lica pregovaraju o prelasku i gdje će biti ZG studio 02 - Modified: 2021-11-11 10:06:29 - Feat.: 1 - Title: Ivana Paradžiković podijelila nesvakidašnji događaj s benzinske: ‘Podsjetio me da je život čudo!‘
Linker
13. rujan 2022 23:06