zvijezda wimbledona

Nakon osvajanja US Opena pisala joj i kraljica Elizabeta, a ona s roditeljima slavila jedući knedle

Emma je uzor mladim tenisačima diljem svijeta te zvijezda u usponu i na terenu i izvan njega. Uskoro se vraća u Wimbeldon.

Nakon što je najavila povratak u Wimbledon, aktualna pobjednica US Opena Emma Raducanu je tijekom otvorenog razgovora s glumicom Gemmom Chan otkrila pikantne zanimljivosti. Naime, još u kolovozu se pojavila na naslovnici engleskog časopisa ELLE, a tom prilikom se 19-godišnjakinja također dotakla svog prošlogodišnjeg pobjedničkog trenutka.

"Kada sam osvojila US Open, moji roditelji nisu napravili nikakvo veliko slavlje - samo smo došli kući i jeli knedle, i to je bilo to", priznala je simpatična Emma.

''Doista smo jedna prosječna obična obitelj'', dodala je proslavljena sportašica.

Inače, tenisačica je ušla u povijest kao najmlađi britanska igračica koja je osvojila Grand Slam naslov na US Openu još u rujnu. Nakon svog značajnog uspjeha, sportašica je primila čestitke iz cijelog svijeta - uključujući i onu od vojvotkinje od Cambridgea. Ovom prilikom je otkrila trenutak najviše dirnuo nakon pobjede, a riječ je o gesti britanske kraljice Elizabete.

''Definitivno me najviše dirnulo kada sam sišla s terena na US Openu i kada sam dobila pismo od kraljice Elizabete".

Na pitanje zbog čega se najviše smatra uzorom mlađim tenisačima. Emma je objasnila: "Osjećam da me djevojke pa čak i dječaci koji se bave ovim sportom, mogu vidjeti u najboljem svjetlu. Želim inspirirati mlađe tenisače da nastave igrati. I dalje mi je teško povjerovati da sam ja osoba koja inspirira druge."

Tijekom razgovora s glumicom Gemmom, britanska teniska zvijezda, čiji je otac iz Rumunjske, a majka iz Kine, osvrnula se na svoj multikulturalni identitet. "Ovdje sam odrasla, pa se osjećam Britankom", rekla je.

"Osjećam da na mene utječe kultura koju su mi prenijeli oba moja roditelja. Moja mama je ulijevala poštovanje prema svima, pa sam naučila poštovati različitorsti'', dodala je Emma.

"Jako mi je bitno da gradim svoje samopouzdanje i da sam mentalno čvrsta osoba, najvažniji mi je unutarnji osjećaj. Mislim da sam to naslijedila zahvaljujući azijskoj kulturi", zaključila je.

Linker
25. travanj 2024 21:41