Darko Tomas / Hanza media
Živi svoj san

Nakon 'Plesa sa zvijezdama' sve joj ide: Prepoznali smo njezino lice u britanskoj seriji, a sada je doznala još jednu vijest

U BBC-jevoj seriji 'McMafija' koja se od sredine rujna prikazuje na HRT-u prepoznali smo jedno domaće lice. Plesačica showa "Ples sa zvijezdama" Helena Janjušević pojavljuje se u seriji, a nedavno je doznala još jednu vijest koja ju je razveselila.

"Dobila sam priliku života. Jako sam sretna zbog toga!", rekla nam je Helena Janjušević na dan kada je doznala da će biti dio Severininog dream teama na turneji "The Magic" kojom će posjetiti cijelu regiju, a 27-godišnju Puljanku neki su mogli zamijetiti ovih dana i u britanskoj seriji "McMafija" u kojoj je odradila plesačku scenu. Na taj je angažman već i zaboravila jer je to snimala prije nekoliko godina, ali na krilima uspjeha u showu "Ples sa zvijezdama" ta je činjenica mnogima zapela za oko.



screenshot

"Angažirali su me preko Wanted agencije i bilo je to divno iskustvo. Snimali smo cijeli dan. Lijepo je biti dijelom tako bogate produkcije jer za nju rade samo profesionalci", kazala nam je Helena kojoj je pojavljivanje u showu "Ples sa zvijezdama" bila odlična odskočna daska.

Zagreb, 050319.
Ulica Rudolfa Kolaka 12.Nova TV predstavila nove kandidate showa Ples sa zvijezdama.
Na fotografiji: Helena Janjusevic i Damir Kedzo.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / Hanza media

Zagreb, 050319.
Ulica Rudolfa Kolaka 12.Nova TV predstavila nove kandidate showa Ples sa zvijezdama.
Na fotografiji: Helena Janjusevic i Damir Kedzo.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / hanza media

Zagreb, 050319.
Ulica Rudolfa Kolaka 12.Nova TV predstavila nove kandidate showa Ples sa zvijezdama.
Na fotografiji: 
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / Hanza media

Energična Istrijanka, priča nam, slijepo se u ples zaljubila još u srednjoj školi, a u popularnom showu vladala je plesnim podijem s glazbenikom Damirom Kedžom.

"Avantura zvana "Ples sa zvijezdama" je jako zahtjevna. Bilo je tu svega. I smijanja, plakanja, ali i dizanja. Kako smo po cijele dane bili na treningu ili na snimanju znali smo imati dane koji su bili rezervirani samo za prepiranje, ali i one dobre. U tom ludom tempu sam izgubila čak osam kilograma. Cijela produkcija je bila na vrhuncu zadatka, a najviše sam učila od Igora Barberića, Valentine Klasić i Ane Herceg koji su nam pomagali u stvaranju plesnih točaka", priča nam Helena koja i dalje misli da se od plesa u Hrvatskoj može živjeti.

"U srednjoj školi sam sanjala da ću otići, ali htjela sam završiti Kineziološki fakultet i na kraju mi se život "ponudio" ovdje", kaže Helena koja organiziira i ljetne plesne radionice u Puli, a kao dio plesne skupine The Juice dobila je i priliku da pleše na Severininom koncertu u Vodicama na CMC festivalu prošlog ljeta. Tamo je popularna glazbenica ostavila pozitivan dojam na nju.



"Jako je mirna, pristupačna i jako karizmatična. Ona je baš čudo. Kad narastam želim biti Severina," kaže nam uz smijeh Helena koja će sada i na turneju s popularnom glazbenicom.

Vodice, 070619.
Prva vecer CMC festivala, Severina odrzala koncert.
Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX
CROPIX

Teške strane plesa ne percipira, tako da na pitanje o masnicama, padovima i odricanjima govori da to sve prođe kada stane na pozornicu.

"Meni su masnice po tijelu sasvim normalna stvar, ali "show must go on". Znalo se događati da uganem nogu tik pred snimanje, ali znam da moram to odraditi. Na sceni imam stav da mi nitko ne može ništa, a inače u stvarnom životu nisam baš takva. Na pozornici proradi neka vatra u meni. Svi pričaju o uspjehu, ali nitko ne misli koliko odricanja stoji iza toga. Koliko sam samo puta odbila izlaske ili putovanja kako bi bila u plesnoj dvorani i radila. Stvarno iza svega stoji rad, rad i samo rad... Sreća moja da ne odustajem tako lako", kaže nam Helena koja rado surađuje s domaćim zvijezdama. Uvijek je iznova, kaže, inspirira energija Maje Šuput i Lane Jurčević, a kao osoba ju je oduševila i Nives Celzijus.

Linker
24. travanj 2024 07:33