VELIKO PRIZNANJE

Nakon posljednje uloge Jamesa Bonda, Daniel Craig dobio novogodišnju počast kraljice Elizabete

Kraljica je slavnog glumca odlikovala u znak priznanja za njegov izvanredan doprinos filmu.

Znanstvenici i zdravstveni čelnici na prvoj liniji borbe protiv covida-19 kao i zaslužni sportaši dobili su novogodišnje počasti britanske kraljice Elizabete, a titulu je primio i Daniel Craig, glumac koji je utjelovio James Bonda.

Glumac koji je nakon pet filmova u kojem glumi slavnog britanskog špijuna sa zadnjim nastavkom napustio tu ulogu, odlikovan je Redom sv. Mihovila i sv. Jurja (CMG).

Čitajte i: Daniel Craig i njegov gorko-slatki rastanak od Bonda: Uloga koja mu je promijenila život, donijela mu je i probleme

U listopadu prošle godine glumac je dobio zvijezdu na holivudskom bulevaru 7007 gdje mu je pripala 2704. po redu - odah do jednog od njegovih prethodnika, Rogera Moorea.

image

Daniel Craig nedavno je dobio zvijezdu na holivudskoj stazi slavnih.

ERIC CHARBONNEAU/SHUTTERSTOCK

Svečana ceremonija na holivudskom bulevaru 7007 održala se prije američke premijere filma "No Time To Die".

Poznato lice koje vrijedi 116 milijuna funti kćerima neće ostaviti ni lipe

Craigovo bogatsko se zahvaljujući ulozi toj ulozi procjenjuje na oko 116 milijuna funti - više od milijardu kuna, a unatoč tome jednom je prilikom izjavio da djeci neće ostaviti ni lipe.

image

Glumac koji je nakon pet filmova u kojem glumi slavnog britanskog špijuna sa zadnjim nastavkom napustio tu ulogu.

KRISTIN CALLAHAN/SHUTTERSTOCK

"Ne kaže li stara poslovica da si pogriješio u životu ako umreš kao bogata osoba? Mislim da je Andrew Carnegie donirao oko 11 milijardi dolara što pokazuje da je bio bogat jer se kladim da je dio zadržao za sebe. Ali, ne želim ostavljati velike iznose budućim generacijama. Mislim da je nasljedstvo vrlo neukusno. Moja je filozofija takva da ću se novca ili riješiti ili ću ga donirati”, objasnio je Craig koji je glumio u filmovima "Casino Royale", "Quantum Of Solace", "Skyfall", "Spectre", a s ulogom Jamesa Bonda se pozdravio u najnovijem "No Time To Die".

"Mislio sam da nisam fizički sposoban snimiti još jednom Bonda. Za mene je tada to bila gotova priča", rekao je Craig jednom prilikom, a za repriziranje uloge špijuna zaradio je oko 25 milijuna dolara.

Linker
19. travanj 2024 23:08