Jen Lowery / Splash News
NERAVOPRAVNOST U HOLLYWOODU

Natalie Portman se pridružila borbi za ravnopravnost u Hollywoodu

Sve duljem nizu holivudskih glumica koje javno progovaraju o tome kako zarađuju manje od svojih muških kolega nedavno se pridružila i Natalie Portman.

Razlika između muških i ženskih plaća u Hollywoodu nije nova tema, ali priča koju je u nedavnom intervjuu iznijela Natalie Portman zaista je nečuvena jer je film o kojem je riječ, a u kojem je bila plaćena manje od svojeg kolege, imao sve predispozicije za pravednu raspodjelu financija. Kao prvo, taj film je objavljen nakon što je dobila nominaciju za Oscara za svoju sjajnu glumu u drami "Bliski odnosi" ("Closer"), u njemu nije bila samo glumica već i izvršna producentica i, najbolje od svega, osim nje se u filmu pojavio glumac koji daleko bolje zarađuje iako je, ustvari, tek zvijezda sitcoma.

Intervju koji je Portman dala časopisu Marie Claire odjeknuo je kao bomba jer je u njemu izjavila – "Ashton Kutcher je bio plaćen trostruko više od mene u filmu "Samo seks" ("No Strings Attached"). U većini profesija žene zarađuju 80 centi ondje gdje muškarci zarade dolar, a u Hollywodu je situacija još gora, mi zaradimo 30 centi na jedan muški dolar.“

Posljednjih dana, dok se sprema za još jednu sezonu nagrada u kojoj ju se smatra favoritom (zbog njezine genijalne uloge u filmu "Jackie"), glumica daje sve od sebe kako bi osvijestila potrebu za ravnopravnošću u Hollywoodu. Inzistirala je na tome da producenti za njezin novi film, biografsku dramu o sutkinji Ruth Bader Ginsburg, angažiraju redateljicu, a ne redatelja.

"Ne mislim da su žene ili muškarci više ili manje sposobni, samo je riječ o tome da žene nemaju dovoljno mogućnosti. Mi žene moramo biti dio rješenja, a ne problem.“ - završila je Natalie Portman.

Linker
20. travanj 2024 11:05