LANDMARK/PROFIMEDIA
Umjetnička crta

Nema ‘šlepanja‘ na poznatu majku! Kate Winslet otkrila kako se njena kći ‘ušuljala‘ u svijet glume

Slavna glumica ponosna je na uspjeh kćeri koja nastupa s drugim prezimenom. Prvu ulogu je dobila tako da nitko nije znao da su u rodu.

Slavna glumica ponosna je na uspjeh kćeri koja nastupa s drugim prezimenom. Prvu ulogu je dobila tako da nitko nije znao da su u rodu.

Glumački svijet dobio je dostojnu nasljednicu filmske dive Kate Winslet, naime, njezina 20-godišnja kći tiho i bez puno pompe, nastavila je majčinim koracima. Mia Threapleton počela je glumiti i to u zapaženim produkcijama, u kojima nastupa pod prezimenom svog oca Jima Threapletona.

"Ona ima 20 i glumi. Sada je u Češkoj, gdje će uskoro početi snimanje serije na kojoj je angažirana", pohvalila se 45-godišnja Winslet u razgovoru s Lorraine Kelly. "Mislim da sam znala da se to sprema, uvijek sam na to sumnjala. A onda se prije nekoliko godina okrenula i rekla 'htjela bih probati'", objasnila je Kate kako je njena kći završila u istom poslu.

image
Mia Threapleton u filmu 'Shadows'
IMDB

Zbog različitog prezimena veza sa holivudskom divom prošla je nezapaženo, te je Mia do svoje prve uloge došla potpuno sama. Uloga u kojoj je Threapleton zablistala je film "Shadows" iz 2020.

Čitajte i: Razgovor s jednom od najvećih! Kate Winslet nam otkrila zašto ju je najnovija uloga obilježila i više nego se nadala

'Ispod radara'

"Ono što joj je odlično je to da ima drugo prezime tako da je prošla ispod radara, a ljudi koji su radili casting nisu znali da je moja kći, što je važno za njezino samopouzdanje", dodala je ponosna majka.

Kate je s Mijinim ocem, redateljem Jimom Threapletonom, bila u braku od 1998. do 2001. Kasnije se udala za redatelja filma "Vrtlog života", Sama Mendesa, s njim je dobila sina Joea koji danas ima 17 godina. Iste godine kada su dobili sina, 2011. rastala se od Mendesa. Sada je u braku s poslovnjakom Edwardom Abelom Smithom s kojim ima sedmogodišnjeg Beara.

image
Mijin otac Jim Threapleton i Kate Winslet.
MR JCY/SHUTTERSTOCK

Prošle godine mlada glumica Mia Honey Threapleton otkrila je da je audicija za film "Shadows" ujedno i prva na koju se ikada prijavila.

Čitajte i: Kate Winslet progovorila o paklu koji je prošla nakon ‘Titanica‘: ‘Bilo je uznemirujuće i okrutno‘

"Taman sam završila školu i bila sam slobodna od pakla ispita, bila sam uzbuđena, nervozna i spremna za audicije, nadala sam se da će mi se prilike za njih događati. Jednostavno sam se nadala da ću dobiti šansu da napravim to što sam toliko dugo htjela", objasnila je Mia.

Kate Winslet je u nedavnom razgovoru za magazin Gloria, otkrila sve o tome kako usklađuje obiteljski život s troje djece i još uvijek ima žara za glumom i zahtjevnim ulogama, kakva je ona detektivke u seriji “Mare iz Easttowna”, čija je premijera bila 19. travnja na HBO GO. Na pitanje je li joj nakon 25 godina karijere teško pronaći lik koji još nije igrala, glumica je odogovrila iskreno.

"Ne, jer danas dobivam mnogo različitih i kvalitetnih scenarija. Ljudske priče i stvarne emocije, što i tražim od svojih likova. Takva je i Mare - perfekcionistica u poslu, ali dobra prijateljica, majka, baka... Osoba visokih moralnih načela, kojoj je najvažnije da svi budu dobro i baš je briga kako izgleda i što ima izrast u kosi", kazala je Winslet za Gloriju.

image
Kate Winslet i Leonardo DiCaprio u filmskom hitu 'Titanic' koji ih je lansirao u vrh Hollywooda.
HOLLYWOOD ARCHIVE/PROFIMEDIA
Linker
26. travanj 2024 20:29