Neobične kreacije, trudnički trbuščić i raskošne toalete: Što smo vidjeli na crvenom tepihu u Cannesu

Filmski festival na Azurnoj obali jednako je zanimljiv filmašima kao modnim dizjanerima i stilistima koji zvijezde odijevaju u najljepše ili najluđe kreacije, pa Cannes svake godine postaje jedna velika modna pista

Filmski festival u Cannesu jednako je važni događaj za filmsku kao i modnu industriju. Strogi kodeks odijevanja koji nalaže da se sudionici slavlja filmske umjetnosti na crvenom tepihu pojave u svojim najboljim izdanjima- muškarci u odijelima s obaveznom leptir mašnom i kravatom ako baš moraju, a žene u svečanim haljinama i cipelama s visokom potpeticom.

Bez toga nema šetnje po tepihu koji mnogima život znači.

A osim filmašima, Cannes je jedna i od omiljenih destinacija manekenkama koje svojim pojavljivanjem u modnim kreacijama ova festival s tradicijom dugom 75 godina čine posebno zanimljivim događajem za medije.

image

Uvijek originalna Tilda Swinton u kreaciji modne kuće Alaia

DOMINIQUE JACOVIDES/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

Tako su i ove godine glumice i modeli koji su prošetali kanskim crvenim tepihom bili na visini zadatka. Uvijek svoja i neobična, glumica Tilda Swinton odabrala je bijelu kreaciju modne kuće Alaia koja izgledom podsjeća na stare platnene spavaćice kakve su nosile naše bake. Kristin Stewart za festival u Cannesu odabrala je nositi odijela francuske modne kuće Chanel. Glumica Anne Hathaway na pressici za svoj film 'Vrijeme Armagedona', pojavila se u kratkoj svjetlucavoj Gucci haljini inspiriranoj stilom šezdesetih godina prošlog stoljeća.

image

Kristen Stewart u crvenom Chanel odijelu

DAVID FISHER/ SHUTTERSTOCK
image

Kristen Stewart u Cannesu je nosila samo Chanel

DAVID FISHER/ SHUTTERSTOCK

Brazilsaka manekenka i Viktorijina anđelica Adriana Lima, po uzoru na glazbenu divu Rihannu koja je nedavno postala majka, ponosno je razotkrila svoj trudnički trbuščić u crnoj Balmainovoj kreaciji.

image

Adriana Lima golog trudničkog trbuščića u Balmainu

ANTHONY HARVEY/ SHUTTERSTOCK
image

Elle Fanning nosila je haljinu iz kolekcije Armani Prive

DAVID FISHER/ SHUTTERSTOCK
image

Anne Hathaway u Guccijevoj retro kreaciji

ANTHONY HARVEY/ SHUTTERSTOCK

Neobičnu Balmainovu haljinu odabrala je i britanska manekenka Cara Delevingne koja je na crveni tepih stigla pod ruku s Olivierom Rousteingom, kreativnim direktorom te modne kuće.

Glumica Elle Fanning za najiščekivaniju premijeru festivala, Top Gun:Maverick, odabrala je romantičnu haljinu iz kolekcije Armani Privé..

image

Glumac Vincent Cassel s mlađahnom suprugom, manekenkom i modelom Tinom Kunakey koja je odabrala elegantnu haljinu modne kuće Valentino

DAVID FISHER/ SHUTTERSTOCK
image

Sharon Stone u raskošnoj haljini modne kuće Dolc&Gabbana

DAVID FISHER/ SHUTTERSTOCK
image

Michael Fassbender i Alicia Vikander u haljini Louis Vuitton metalnog sjaja

JAAK MOINEAU/ SHUTTERSTOCK

U svakom slučaju Filmski festival u Cannesu do sada je bio jedna velika modna pista na kojoj su neki svojim odabirom oduševili modne znalce, a neki možda i razočarali. A u subotu 28. svibnja, saznat ćemo tko je oduševio filmski žiri.

Linker
18. travanj 2024 06:08