Nije joj uspjelo

Nepoznati detalji iz knjige: Pop diva Rihanna htjela je ulogu koju na kraju ipak nije dobila

Htjela se pridružiti ženama koje u filmu Mad Max: Fury Road bježe od tiranina pod vodstvom moćne ratnice Furiose, koju glumi Charlize Theron, a suparnice na audiciji bile su joj Jennifer Lawrence i Margot Robbie

Od snimanja filmova katkad su zanimljivije audicije za atraktivne uloge, uz uvjet je da se na njima pojave najveće zvijezde uvjerene kako baš one utjelovljuju tražen lik iz redateljeve imaginacije. Tako je i buduća mama, pop diva Rihanna (33) zaključila da bi mogla preuzeti ulogu jedne od djevojaka iz kamiona koje u filmu "Mad Max: Fury Road" iz 2015., spašava glavni ženski lik, ratnica Furiosa. Tu pikanteriju otkrio je novinar Kyle Buchanan, autor knjige "Blood, Sweat & Chrome: The Wild And True Story Of Mad Max: Fury Road", piše Vogue. Bit će objavljena 22. veljače, a Buchanan piše o australskom redatelju Georgeu Milleru i njegovoj viziji apokaliptičnog svijeta Mad Maxa, kako je zaživjela, došla u kina, postala kultna franšiza i ono najzanimljivije, koje su se zvijezde borile za uloge u njegovim filmovima.

Fanove te postapokaliptične priče oduševio je detalj iz knjige kako je i velika Rihanna htjela postati dio svijeta u kojem preživljavaju najjači. Tek se sad otkrilo da je njezina suparnica za istu ulogu bila holivudska glumica Jennifer Lawrence.

I ona je sudjelovala na audiciji za isti film, kao zvijezda u usponu koja je već iduće godine dobila prvu nominaciju za Oscar, a riječ je o ulozi u filmu "Winter's Bone". Rihannina suparnica bila je još jedna holivudska glumica, Margot Robbie. I zvijezda franšize "Odred otpisanih" htjela je glumiti jednu od djevojaka koje bježe iz pustinjskog grada Citadele kojim vlada tiranin Joe - koje je prema slobodi povela moćna ratnica, a glumi je sjajna Charlize Theron. U bijeg se, slučajno, kako to u filmu često biva, umiješao i glavni junak Max Rockatansky (glumi ga Tom Hary), no danas je to svima poznata priča.

Čitajte i: Modni svijet u šoku: Rihanna gasi svoj brend, pandemija joj je uništila poslovanje koje je postalo preskupo

Ono što se dosad nije znalo je otkriće koliko franšiza nastala u mašti slavnog australskog redatelja, danas znači Hollywoodu... Ulogu trudnice Splendid, oko koje su se borile dive, dobila je malo znana Britanka Rosie Huntington-Whiteley, životna partnerica akcijskog glumca Jason Stathama (nedavno su nakon sina, dobili drugi dijete, kćer Isabellu). Bez obzira na to, činjenica da se za tu rolu borila mega zvijezda Rihanna čiji je agentu, zacijelo, već tada bio zatrpan ponudama da se pojavi na filmu, velika je stvar.

Pop diva kasnije se pojavila u zapaženoj ulozi u ženskoj verziji filma "Oceanovih osam" te u akcijskom filmu "Battleship".

Dakako, diva s Barbadosa koja ovih dana živi svoj san s partnerom, američkim rokerom A$AP Rockyjem - oboje su sada usredotočeni na bebu koja stiže krajem proljeća - u oba filma tumačila je uloge odlučnih žena čija je ljepota proporcionalna s njihovom vještinom preživljavanja i snagom. Svjesna je da joj ne sjedaju uloge "slatkica" koliko god bila lijepa, a takve uloge, srećom, sve se više traže.

Linker
19. travanj 2024 02:25