Ne izgleda dobro

Neprepoznatljiv: Gotovo dvije godine ga nismo vidjeli u javnosti, a sad kad se pojavio svi se pitaju je li dobro

Sve su učestalije glasine da glumac koji se godinama bori s prekomjernom težinom, pati od demencije: zato se navodno prije jedanaest godina i povukao u mirovinu. Da ne izgleda baš najbolje, svjedoče fotografije snimljene uoči košarkaškog spektakla održanog u Los Angelesu.

Ako išta može izvući holivudsku ikonu Jacka Nicholsona (84) iz samonametnute izolacije, onda su to utakmice omiljenog košarkaškog kluba Los Angeles Lakers. Posljednji put Nicholson je viđen na utakmici "Lakersa" u siječnju 2020. te u listopadu 2019., no otkako se prije jedanaest godina povukao iz svijeta filma, sve češće je izbivao, a njegovo mjesto u prvom redu do terena u dvorani "Lakersa" u losangeleškom Staples Centeru, ostajalo je prazno. Zato je njegov nedavni dolazak na utakmicu, ujedno i njegov prvi izlazak u javnost poslije dugog izbivanja, izazvao oduševljenje među menadžerima kluba. Jer što su "Lakersi" bez Jacka Nicholsona?

image
Nicholson se pojavio na utakmici između Lakersa i Warriors u Los Angelesu, a mnoge je iznenadio svom izgledom.
BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Glasine o demenciji

Na glumcu se vidi da je jako ostario i da je, unatoč navodnoj ugradnji želučane premosnice 2017., još uvijek vrlo krupan. Pratio ga je sin Raymond (29) s kojim je nekad komunikativan i šalama sklon glumac razmijenio pokoju riječ. Tako je dodatno potaknuo nagađanja da pati od demencije što je, uz visoku dob, navodno bio pravi razlog zbog kojeg se trostruki dobitnik Oscara te vlasnik sedam Zlatnih globusa (uključujući i prestižnu nagradu Cecil B. DeMille za poseban doprinos filmu), povukao iz javnog života.

Njegov sin, kojeg je uz dvije godine stariju kćer Lorraine dobio u vezi s manekenkom i glumicom Rebeccom Broussard, često je dolazio s ocem na "tekme". Jednom prilikom je izjavio kako mu godi što igrači (u Los Angelesu imaju status polubožanstava), njegovom ocu u znak pozdrava kimnu glavom.

image
Glumac je došao na utakmicu omiljenog kluba nakon gotovo dvije godine izbivanja.
BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Bio je posebno dobar s Kobe Bryantom, košarkaškim velikanom koji je lani tragično stradao u helikopterskoj nesreći. Još uvijek se pamti njihov prvi susret krajem 90-ih, kad je Bryant ušao u prvu petorku momčadi.

Šala s prijateljem

- Bili smo u New Yorku, u Madison Square Gardenu, kad sam ponudio košarkašku loptu i upitao ga želi li da mu je potpišem? Pogledao me kao da sam lud - ispričao je glumac.

Odlazak među ljude budi nadu da ipak nije odustao od sebe. Pored terena "Lakersa" uvijek će ga čekati njegovo mjesto, a losangeleška dvorana Staples Center uvijek će biti njegov drugi dom. Bez Nicholsonovog osmijeha i prepoznatljivih naočala koje "slijede" svaki pokret igrača, utakmice više nisu iste.

Linker
20. travanj 2024 00:43