Hrabro

Neprepoznatljiva: Prije četiri godine vodila je sasvim drugi život i pokazala trenutak kada se odlučila za promjenu

Iako je pjevačica i modna dizajnerica Jessica Simpson već iskreno progovorila o svojoj ovisnosti o alkoholu, sada je to obilježila jednom fotografijom na kojoj se dobro vidi u kakvom je tada bila stanju.

Američka pjevačica, glumica, autorica i modna dizajnerica Jessica Simpson (41) obilježila je posebnu i vrlo intimnu obljetnicu ovog tjedna - četiri godine je potpuno trijezna. Pjevačica i modna poduzetnica vrlo je hrabro objavila fotografiju snimljenu u danu kada je još mnogo pila - a u opis je stavila vrlo upečatljivu riječ - neprepoznatljiva. "Ova osoba u rano jutro 1. studenog 2017. je neprepoznatljiva verzija mene", započela je.

Opisala je zatim da je slika upravo onaj trenutak kada je odlučila "vratiti svoje svjetlo, pobijediti u vlastitoj unutarnjoj bitci za samopoštovanje i suočiti se hrabro sa svijetom čiste glave".

"Osobno, kako bih to učinila morala sam prestati piti alkohol, jer je on moj mozak i srce držao u istom krugu i smjeru, a iskreno bila sam jako iscrpljena", opisala je trenutak spoznaje. Dodala je kako je htjela živjeti poput vođe, razbiti taj krug i krenuti naprijed. "Nikad se ne osvrćući u željenju i kajanju zbog bilo kojeg izbora koji sam donijela i koji ću donijeti za svog života na ovom predivnom svijetu", iskrena je Simpson.

Stigma oko ovisnosti

Kasnije je dodala da ne može vjerovati kako su od te fotografije prošle četiri godine, da joj se čini kao da su prošle dvije, ali je naglasila da joj je to zapravo dobra stvar. Zatim je naglasila kako postoji velika stigma oko alkoholizma.

Čitajte i: Četrdesete nikad nisu izgledale ovako dobro: Jessica požurila sa slavljem i poslala snažnu poruku

"Pravi rad koji sam trebala učiniti u svom životu je zapravo prihvatiti neuspjeh, bol, slomljenost i samo-sabotažu. Piće nije tu bilo problem, ja sam bila. Nisam voljela sebe, nisam poštovala svoju moć, danas poštujem", kazala je.

Iako ovog tjedna nije išla u detalje o incidentu koji ju je u konačnici doveo do otrježnjenja, o njemu je pisala u memoarima "Open Book" koje je objavila 2020. godine. Tada je, podsjetimo, svoju ovisnost opisala kao "samoliječenje alkoholom i stimulansima" kao odgovor na seksualno zlostavljanje koje je proživjela kao dijete.

Čitajte i: Svi smo mi Jessica: 'Kućanica godine izgleda nešto drugačije ovih dana'

Na Halloween 2017. počela je piti u sedam ujutro, nedugo prije nego je sa suprugom Ericom Johnsonom trebala otići na školsku predstavu njihove kćeri Maxwell. Do večeri je bila toliko pijana da nije mogla s kćeri otići u obilazak "trick-or-treat" u susjedstvu, a propustila je i vlastitu zabavu za Halloween. Idući dan provela je u osami.

"Sramim se reći da ne znam tko ih je obukao u kostime te večeri. Zaspala sam, bojala sam se vidjeti ih, bojala sam se da sam ih iznevjerila. Skrivala sam se dok nisu otišli, onda sam pila", iskreno je opisala Jessica.

Nakon uspješnog liječenja ovisnosti o alkoholu ova se poduzetnica posvetila zdravlju, vježbanju i mijenjanju životnih navika, a svoj 40. rođendan na ljeto 2020. dočekala je u top formi i dokazala da se sve može uz jaku snagu volje i motivaciju.

Linker
20. travanj 2024 14:52