Nikada nije kasno za promjene

Neuništivi duh! Josipu ništa nije pokolebalo, a njezine misli mogle bi mnoge inspirirati

Ni rak, ni razvod, ni korona, ni potres Josipi Pavičić nisu uništili duh i moć pozitivnog razmišljanja, a to je ono što nam je prijeko potrebno u ovim teškim trenucima. Bivša voditeljica svima je poručila nešto vrlo, vrlo važno.

Spisateljicu i bivšu voditeljicu Josipu Pavičić Berardini život u posljednjih par godina nije baš mazio. Unatoč raku dojke, zbog čega je morala napraviti dvostruku mastektomiju, liječenju pa onda i razvodu i odvajanju od sina, Josipa se uspjela izboriti za život i sreću te je svoj životni put opisala i u knjizi "Šest milimetara".

Josipu čak ni u ovoj teškoj situaciji s koronom i potresima pozitiva ne napušta te na svom Instagram profilu često dijeli inspirativne misli. I ona zna koliko je važno zaviriti u sebe, ponekad se odvojiti od svih i otići u prirodu kako bismo napunili baterije i olakšali si teret koji svakodnevno nosimo na duši, umu i srcu.

Tako je u posljednjoj objavi progovorila o sigurnosti i što ona za nju zapravo predstavlja.

"(SIGURNOST)

Sigurnost nam ne pruža posao, neka druga osoba, bankovni računi ili nasljedstvo. Naša je sigurnost u sposobnosti povezivanja s kozmičkom moći koja sve stvara jer obilje svemira dostupno je svima. Sigurnost se krije i u našoj sposobnosti povezivanja s prirodom, u rješavanju pretrpanih ormara i hladnjaka, u oslobađanju od obiteljskih uvjerenja...

Mislite li da ništa ne zaslužujete, da ste nevrijedni, da je tako teško doći do novca, da nemate nikakvih talenata i da je novac prljav? Upravo ovakvim obrascem razmišljanja i vjerovanja zatvarate kanal obilja. Uvijek imamo onoliko koliko mislimo da zaslužujemo, a sve što dajemo dajemo sebi - razmislite malo o ovome", poručila je svojim pratiteljima.

Osim što je spisateljica, Josipa je i voditeljica autogenog treninga. Tijekom svoje bolesti 2014. bilježila je sve kroz što je prolazila i taj intimni dnevnik bio joj je u pravom smislu terapija, a kasnije i predložak za knjigu "Šest milimetara". Zbog bolesti je morala zamrznuti i studij turističkog menadžmenta u Zagrebu, no dvije godine kasnije, kad se izliječila, nastavila je studirati i naposljetku je zasluženo dobila diplomu.

Linker
19. travanj 2024 01:38