Prva nije valjala

Nije im dovoljno profesionalna: Vogue će objaviti novu naslovnicu s Kamalom Harris

Iako izbor odjeće nema veze s tim koliko je tko profesionalan i sposoban, Vogue će nakon izdanja naslovnice s Kamalom u ležernom izdanju ipak morati objaviti limitiranu verziju tiskanog primjerka na kojem, po mišljenju kritičara, izgleda puno ozbiljnije i profesionalnije.

Nakon što se nova potpredsjednica SAD-a Kamala Harris pojavila na naslovnici američkog Voguea, ona je izazvala brojne negativne komentare, kako Kamalinog tima, tako i ljudi na društvenim mrežama.

Naime, Kamala je za potrebe naslovnice fotografirana u vrlo ležernom izdanju - sakou, trapericama i tenisicama, što prema nekima nije dovoljno profesionalno za njezinu novu ulogu. Iako je Vogue već izdao tiskani primjerak časopisa s prvom naslovnicom, izdat će i limitirano izdanje s drugom fotografijom Kamale na kojoj nosi svijetloplavo odijelo i izgleda "ozbiljnije".

Čitajte i: Tko je desna ruka Joe Bidena, prva žena u povijesti Amerike koja će obnašati tu funkciju?

Kako su neki naveli, naslovnica s "ležernom" Kamalom umanjuje njezina postignuća i ne odaje dovoljno poštovanja prema potpredsjednici, iako, prema drugima, odjeća nema veze s tim koliko je tko profesionalan i sposoban.

“Nakon golemog interesa za digitalnu naslovnicu i u skladu s proslavom ovoga povijesnog trenutka inauguracije, objavit ćemo limitirani broj specijalnog izdanja”, rekao je glasnogovornik Voguea.

'Starke' su joj omiljena obuća

Kamala je ionako poznata po tome da je tijekom svojih kampanja na javnim nastupima nosila omiljene Converse tenisice, zbog čega je zaradila simpatije mnogih građana Amerike, ali i šire.

Čitajte i: Nova potpredsjednica SAD-a na naslovnici Voguea: Mnogi su uočili katastrofalan propust!

Osim što im je zasmetala njezina odjeća, korisnici društvenih mreža komentirali su i osvjetljenje koje je "bilo neprimjereno" pa Kamala na fotografijama izgleda previše "bijelo".

image
"Starke" su joj, kaže Kamala, najpraktičnije za svakodnevne poslove.
UPI/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

"Kakav nered. Po ovome ispada da Anna Wintour nema crne prijatelje i kolege. Besplatno ću slikati Kamalu Harris sa svojim mobitelom i siguran sam da će fotke ispasti bolje od ove naslovnice", komentirao je jedan korisnik Twittera.

Prva fotka je pristupačnija

Urednica američkog Voguea Anna Wintour komentirala je odabir "ležerne" fotografije za naslovnicu: "Shvatili smo poruku negativnih reakcija na naslovnicu tiskanog izdanja. Naša namjera ni u kojem slučaju nije bila umanjiti značaj nevjerojatne pobjede Kamale Harris na izborima”, rekla je Wintour, dodavši da je originalna fotografija izabrana zbog "pristupačnosti".

Čitajte i: ‘Optimizam je gorivo koje me pokreće‘: Izjave Kamale Harris koje će vas inspirirati

Modni kritičar Robin Givhan je pak napisao da je naslovnica prejednostavna i da se njome ne odaje dužno poštovanje novoizabranoj potpredsjednici. Fotografije je snimio Tyler Mitchell, koji je imao 23 godine kada se istaknuo fotografirajući Beyoncé za Vogue 2018. godine.

Linker
24. travanj 2024 13:42