Vrijeme leti

Nina Badrić kopa po starim albumima i otkriva gdje je bila ‘91.: ‘Kad sam bila supermodel‘

Glazbenica je podijelila jednu nepoznatu fotografiju snimljenu prije gotovo 30 godina i tako oduševila brojne prijatelje i pratitelje na društvenim mrežama.

Poznata pjevačica u posljednje vrijeme često se prisjeti dana iz mladosti, što ne čudi, jer je Nina Badrić od početka svoje karijere bila jedna od naših najtraženijih pjevačica - koji su u ovo o adventsko vrijeme imali ludi raspored i mnogo nastupa.

Sada kada toga nema, pa ima na pretek vremena za preslagivanje starih albuma i prisjećanje nekih sretnijih, odnosno bezbrižnijih vremena.

Tako se nedavno prisjetila susreta s Jon Bon Jovijem, od kada je također prošlo dosta godina, a sada je u svojoj arhivi Nina pronašla jedan pravi dragulj.

"'91 kad sam bila top model!", u šali je napisala Nina, ali nije ništa smiješno u toj njezinoj fotografiji iz mladosti u kojoj zaista izgleda kao top model s prijelaza iz osamdesetih u devedesete godine prošlog stoljeća. U pozadinu fotografije stavila je i veliki hit Prljavog kazališta - Marina".

Filmski susret dvoje glazbenika

Kada je snimljena fotografija Nina je imala 19 godina, bilo je to između njezinog pjevanja u zboru Zvjezdice i proboja na domaću scenu u hit-duetu s Emilijom Kokić "Ja sam vlak", koji su objavile 1995.

Iako su prošle godine između te dvije točke u Nininoj karijeri, ona nije mirovala, pjevala je prateće vokale izvođačima kao što su Parni valjak, Prljavo kazalište i drugi.

No, uz Emiliju koja je snimila duet s njom tada mladom i nepoznatom pjevačicom, Nina uvijek ističe da je jedan od najzaslužnijih ljudi za njezinu glazbenu karijeru pokojni Dino Dvornik. Kralj funka joj je, tvrdi Badrić, mnogo pomogao.

Susret dvoje glazbenika izgledao je doslovno filmski. Nina je radila u jednom zagrebačkom butiku te je pjevušila uz radio, na vratima se pojavio Dino Dvornik koji je već bio velika zvijezda. Dino je ugasio radio i kazao Nini da otpjeva pjesmu, ali bez pratnje. Bio je toliko impresioniran njenim pjevanjem da je dogovorio sastanak s Ninom odmah sutra i uzevši je za ruku obišao s njom nekoliko diskografskih kuća. Epilogu te priče svi smo svjedoci...

Linker
10. travanj 2024 08:42