Dean Pelić
 PR
završio u daily mailu

Noćna mora Deana Pelića zbog krađe identiteta: 'Budi jak sve će doći na svoje'

Model i bivši TV voditelj Dean Pelić našao u velikim problemima. Naime, doznao je da se netko lažno predstavljao na raznim web stranicama za dejtanje pod njegovim imenom i tako uspio prevariti više od 200 žena, a priča je zaintrigirala i britanski Daily Mail.

Autor knjige "Njegova strana priče Tebi" i bloger Dean Pelić (33) s više od 78 tisuća pratitelja na Instagramu i više od 61 tisuća na Facebooku jako je popularan na društvenim mrežama, a netko je njegove fotografije odlučio iskoristiti kako bi zavodio žene diljem svijeta na raznim stranicama za online dating te od njih izvlačio novac.

PR
Dean Pelić

"Dugo to već traje. Prvo je krenulo tako da su mi krali fotografije s Instagrama i Facebooka ili iz medija iz raznoraznih intervjua i slično i predstavljali se kao ja. Koliko god to možda zvučalo čudno, tada mi je to djelovalo bezazleno s obzirom na to da sam javna osoba, to je nešto s čim sam se trebao pomiriti. No, od trenutka kada su lažni profili krenuli i na dating stranicama i aplikacijama, na kojima nisam bio i kada su ti isti profili doslovno krenuli skidati moj kompletan identitet, od slika, do videa i fotošopiranja mojih fotografija i putovnice, a sve u svrhu izvlačenja novca od pojedinih žena, tada sam zaključio da trebam reagirati. Prošle godine sam tako bio na krim policiji na razgovoru čisto da prijavim što se zbiva", rekao nam je Dean.

Otišao je kaže jer se osjetio totalno bespomoćno, a kap koja je prelila čašu je što mu se javljalo sve više žena koje su bile slomljena, jedna je kontaktirala njegove prijatelje i obitelj i rekla im je da joj je obećao kako će se uskoro vjenčati.

Koliko je krađa identiteta otišla daleko govori to što je većina njegovih fotografija fotošopirana. Tako su da bi ga predstavili kao oca uz njega namontirali djevojčicu obiteljskog prijatelja.

Zagreb, 130217. 
Bloger Dean Pelic izdao je novu knjigu Njegova strana price.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / CROPIX

Prevareno je više od 200 žena u zadnje tri godine, a time su ostvarili veliku financijsku korist. 'Hvala Daily Mailu što su objavili moju priču. Ovo je nešto što traje dugi niz godina i teško mi je što se moram stalno pravdati i ispričavati za nešto s čim nemam veze. Molim vas podijelite ovaj članak i upozorite druge da im se ne dogodi slična situacija. Slama mi srce što netko iskorištava ranjivost dama koje izlažu svoje srce lošim ljudima koje nikad nisu ni sreli, a koji nisu oni kojima se predstavljaju nego se skrivaju iza tuđih lica', napisao je Dean.

Linker
19. travanj 2024 17:31