mistični singl

Nova zadivljujuća balada Taylor Swift ima posebno značenje: ‘Poželjela sam da je jednog dana čujete‘

Pjesma je glavna glazbena tema novog filma Where the Crawdads Sing kojeg je režirala Reese Witherspoon po bestseller romanu iz 2018.

Američka kantautorica Taylor Swift slavi izlazak svog novog singla ‘Carolina‘ iz nadolazećeg filma ‘Where the Crawdads Sing‘ koji dolazi u kina sredinom srpnja. Povodom izlaska pjesme, glazbenica je objasnila da je pjesmu napisala prije više od godinu dana i da je u fokusu djevojka koju muče usamljenost i znatiželja.

"Prije otprilike godinu i pol napisala sam pjesmu o priči o djevojci koja je uvijek živjela izvana, gledajući unutra. Slikovito i doslovno. Pjesma govori o suprostavljanju njezine samoće i neovisnosti. Njezina znatiželja i strah su se zapetljali. Njezina uporna nježnost i izdaja svijeta. Poželjela sam da je jednog dana čujete i sada je vani", rekla je Swift koja je pjesmu napisala potpuno sama usred noći, a isproducirao ju je njezin suradnik Aaron Dessner.

Where the Crawdads Sing je adaptacija romana Delie Chase kojeg je New York Times proglasio jednim od najčitanijim u 2018. godini.

image

Where the Crawdads Sing

LANDMARK MEDIA/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Glavna protagonistica je Kya, djevojka koju je obitelj napustila, te živi sama kraj močvara North Caroline. Uči se brinuti za sebe, no odbija ići u školu i umjesto toga sama uči o prirodi i uzima lekcije čitanja od lokalnog dječaka koji joj postaje prva ljubav. Kyjino duboko razumijevanje okoline u kojoj je odrasla pomaže joj da postane najprodavanija autorica prirodnih almanaha.

Međutim, romansa između nje i dječaka postaje tragedija, kada je optužena da ga je ubila i sudi joj se za njegovo ubojstvo. Swift je povodom izlaska svoje pjesme priznala da se "apsolutno izgubila u knjizi kada ju je pročitala prije mnogo godina". Kyu će utjeloviti Daisy Edgar-Jones, a film režira briljantna Reese Witherspoon koju znamo iz komedije Plavuša s Harvarda.

Linker
19. travanj 2024 07:47